Mi a különbség a pikkelysömör és a seborreás dermatitis között? A bőrgyógyászom hol ezt, hol azt mondja ugyanarra a tünetemre.
Figyelt kérdés
#különbség-pikkelysömör-és-seborreás-dermatitis-között
2017. márc. 13. 07:57
1/6 anonim válasza:
Ennyit az orvoslás tudományának egzaktságáról....Annyira átfedik egymást a kórképek, hogy ki ezt, ki azt mond, ha nincs laboratóriumilag egyértelműen igazolt ok és ránézésre kell diagnózist felállítani.
2/6 anonim válasza:
Néha,(ha csak a fejen van elváltozás),akkor nehéz megmondani,hogy a kettő közül melyik van,hiszen mindkettő hasonló tünetekkel jár. Ha a test egyéb részein is jelentkezik jól körülírtan,az alapja piros,gyulladt, felette pedig vastag felrakódás,nagyob darabokban hámlik róla a bőr ,akkor biztos,hogy pikkelysömör.
3/6 A kérdező kommentje:
Nekem csak a fejbőrömön van viszkető, korpaszerű, de annál nagyobb, vakarásra nedvedző, hámlás...Akkor ez melyik?
2017. márc. 14. 08:17
4/6 anonim válasza:
Hogy melyik? Passz. A Nizoral sampont próbáltad már?
5/6 A kérdező kommentje:
Hát persze, évek óta kísérletezem...Nisoral, Selsun,nem használ egyik sem.
2017. márc. 14. 21:56
6/6 anonim válasza:
A hajas fejbőr az a terület, ahol mindkettő előfordulhat, akár egyszerre is. Nem csoda, ha a bőrgyógyászod nem tudja eldönteni. Amit ezekre külsőleg kapsz a gyógyszertárakban, az annyit ér, mint halottnak a napszemüveg. Azt javaslom, próbáld meg ezt. (Nem vagyok érdekelt benne, és nem reklámozom!)
A facen is van csoportjuk, ott is olvastam több olyat, aki tünetmentessé vált. (Gyógyulásról itt nem beszélhetünk, lévén mindkettő autoimmun betegség, és mint tudjuk, az immunrendszer nem felejt!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!