Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Van okom komolyan aggódni (...

Van okom komolyan aggódni ( hosszú lesz)?

Figyelt kérdés

31 éves teherautósofőr vagyok hétköznap 8-16óra közt dolgozok, de étkezés /nem étkezés probléma fenn áll.

Van egy kinti aranyerem (kiáll nem tudok segget törölni tőle) ez tény és való! és lehet ez ludas mindenért.

Maga az aranyér stádium 5 éve jött ki(akkor csak égett viszketett a seggem nem tudtam az szerintem az volt 1es stádium)

Nos hasfájós kisgyerek voltam

Sokszor könnyen volt hasmenésem gyerekként és rengeteget szellentettem sokszor elég bűzöset. Ha stressz ért gázoltam.

Sok herpeszem volt pár nagyon durva is.

Pattanásos tini voltam mellkas váll hát arc.

Lelki problémáim is voltak, stesszelt az iskola, párkapcsolatom ritkán volt azt is elrontottam féltékenység társfüggőséggel.

31 évesen is gyengén pattanásos vagyok arcon háton (ülésbe beleizzadok....), pár poros helyen dolgozom. Zuhanyzóban büdös viz jön sokszor.

Fogaim közül sok rossz 4et húzni kellett (az interneten olvastam, hogy pont olyan fogaim hiányoznak, ami ha romlik az emésztési gondra utal nem tudom elhiggyem-e)

Komolyabb gondok 3 éve nagyon könnyen leszek hasmenéses, savtúltengéssel küzdöm.

Reggel felkelek ennem kell. Utána nagy wc. Aranyér miatt egy tekercs wc papir kell, hogy tiszta legyek.

Dolgozni gyalog járok 3kmre, féluton sokszor rámjön a szapora mivel nem tudom hol elintézni tartogatom (igy alakult ki az aranyér vagy nem ) mikorra beérek már nem is kell.

Munka elején eszek Jó reggelt kekszet. Ebédig nincs gond. Ebédet gyakran kapkodva eszem próbálom ezt elkerülni de .... ebéd után 1 órán belül erős inger wczhetnékre, ami 10 perc alatt elmúlik. Néha a reggeli vagy ebéd utáni nem múlik el és hasmenésem van. Néha Délután itthon normál inger normál széklet .

Elkezdtem néha néha probiotikumot szedni, amitöl a hasmenés elmúlt sőt... inkább szorulásom van.

10 éve kb nem tudom a kukoricát megemészteni (szemes konzerv nyersen főve) aztán jött hogy a paprika paradicsom haj is a wcböl köszön vissza aztán borsó(főzelék) néha félig szemesen jön ki ...szezámmag is...

Fekete ribizli nektárt iszom gyakran probiotikum helyett ami normalizálja a székletem kicsit.

Közepesen változatos az étrendem. Ja délben hideg vacsorát eszem (baromfi) sonka vagy májkrémházi vagy szalonna vagy kolbász és sokszor paprika. Majd délután amikor hazaérek leves+második.

Vasárnapi ebéd (frissen főtt leves, főtt hús pörkölt vagy olajban sült valami, általában cukrászdai/ házi sütemény desszertnek) átszalad rajtam. Hétfőn a maradékot eszem akkor nincs gond. Szombaton is hasonló az evési napirend mint vasárnap. Alkoholt nagyon ritkán és keveset iszom. Energia ital függő voltam mostanában heti3 maximum. Útközben is gyakran nassolok (péksütemény keksz) Kis túlsúlyom van 183 cm 103 kg.

Tejtermékeket nem nagyon tudok fogyasztani meghajtanak.

1,5 éve volt valami bajom 3 orvos diagnózist állított fel. Bélgyulladásra tippeltek 2en, és kísérleteztek gyógyszerekkel, a 3adik savtúltengésre, ittam egy darabig gyógyvizet. Bal oldalon a bordák és csípő közti rész fájt akkor azóta nem volt ilyen bajom.

Köszönöm, ha valaki elolvassa és normális tanácsot ad.

2017. márc. 10. 23:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

1es. Talán a nyugtató mint tüneti kezelés előtt ha màr lelki részét vizsgàljuk akkor az okokat kellene megszüntetnem. Na ez is egy stressz faktor hogy ne stresszeljek:). Fő stressz források pàrkapcsolati sikertelenség:(.Szóval egy normàlis szerethető és szerető lány kellene receptre.😊😁😊 12éves korom óta bànt a dolog(osztály társaim akkor kezdtek jàrni egymással)..Màsik sztressz faktor 1,5éve vettem egy autót 4,5 évhitelre. Összetört az én hibàmból az volt a mindenem. Ha akkor az nem történik más lenne az életem. 1,5fizetés...na meg jogsi(munkahely) elvétel is lehet vagy több100000 bünti. Es a legroszabb a bizinytalansàg. Ha csak most lennék ilyen emésztési gondban erre fognám. Bàr lehet pszichológus segìtsége kellene atvészelni időszakokat.

Szalonna: Nagymamám falusi parasztasszony neki azt mondta az orvos olaj helyett zsìrral süssön főzzön. Na ő még akinek ilyen gondjai vannak de ő 81. Anya apa félfalusi tartatunk disznót vágunk disznót. Valahogy nàlunk magàtól értetődik,hogy disznósàgokat eszünk.

2017. márc. 11. 10:46
 12/18 A kérdező kommentje:
1es!!! Hasnyàlmirigy rendben van e?? Hàt valamelyik kommentemben îrta nem nagyon utal az orvosom kivizsgàlásra. Autóbalesetkor volt egy vérvizsgàlat arra senki nem mondott rosszat.
2017. márc. 11. 10:54
 13/18 anonim ***** válasza:

Általános kivizsgálásnál nem nézik a hasnyálmirigyet.

Menj el a háziorvosodhoz és kérd meg hogy jelölje be a lapon a LIPÁZ-t, AMILÁZ-t és CRP-t.

Ha lipáz, amiláz magasabb a kelleténél akkor bizony nem jól működik a hasnyálmirigyed amitől rengeteg emésztési problémád lesz.

Megkérheted még, hogy jelölje be a TSH-t (Pajzsmirigy)

Ha ezek jó akkor marad a szorongás a feszültség amire pedig ennyi idő után csak a nyugtató a jó megoldás.

Szeded 1-2 évig, az alatt rendbe hozod magad.

Nem lesz semmi maradandó károsodása annak, hogy nyugtatót szedsz.

2017. márc. 11. 13:51
 14/18 anonim ***** válasza:
Ja és ezek vérvételi tesztek, azt elfelejtettem oda írni :)
2017. márc. 11. 13:52
 15/18 A kérdező kommentje:
igazad van 13 as. Nekem jó lenne egy ilyen teszt. De az orvos magától miért nem kűld ilyenre, nekem kicsit furcsa ezt így megrendelni de lehet teszek egy próbát. Akkor is érdekes, hogy nekem kell küzdeni az orvossal és nem az orvos küzd velem az egészségemért. Márc 20án megyek az prochtológiára előadom ott is a tüneteimet hátha ott haladok valamire.
2017. márc. 11. 16:03
 16/18 anonim ***** válasza:

Ez sajnos ilyen :)

Én is szenvedtem és elvileg még szenvedek hasnyálmirigy gyulladással.

Másodjára mentem kérni vérvételi papírt és naná, hogy nem X-elte be rajta az Amilázt meg Lipázt, CRP-t....

szóval kerestem egy hasonló színű tollat és be X-eltem magamnak.

Bár nem hiszem, hogy Neked hasnyálmirigyeddel lenne gond.

Azzal az szokott a gond lenni, hogy kevés emésztőenzimet termel így a belekbe kerülő étel nem emésztődik meg.

"Legjobb" esetben hasmenés formájában távozik, rosszabb esetben elkezd erjedni, rothadni amitől iszonyatosan undorító szagút lehet üríteni.

Legrosszabb esetben pedig ha rostos az étel akkor megakad és szintén elkezd rothadni csak akkor már bélelzáródást okoz.

Nekem 2-szer volt bélelzáródásom, első alkalomkor majdnem mentőt kellett hívnom de végül felhívtam az ügyeletet és mondták, hogy tömjem tele magam hashajtóval és igyak sokat.

Na szóval ha Neked kevés lenne az emésztőenzimed akkor soha az életben nem tudnál megenni egy darab szalonnát sem.

Én tömöm magamba az emésztést segítő gyógyszert de meg úgy is nagyon rosszul lennék egy darab szalonnától :)

Tehát menj el azért a vérvételre és csináltasd meg, meg a TSH-t is.

Ha ezek rendben vannak akkor csak a szorongás és a feszült életmód marad, ami okoz komoly emésztési panaszokat mint már említettem :)

2017. márc. 11. 21:48
 17/18 A kérdező kommentje:
Csúnya modern vilàg van nyomtatàs előtt x el a doki;)
2017. márc. 12. 09:34
 18/18 anonim ***** válasza:

Itt nálunk faluhelyen nem.... kinyomtatott lapra X-el :)

Szóval akkor mindenféleképp szólj, hogy meg akarod vizsgáltatni magadon a következőket:

Amiláz

Lipáz

CRP

TSH

2017. márc. 12. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!