A nemi betegségek terjedhetnek közös mosógép-, fürdőkád- vagy evőeszközhasználattól?
Köszönöm a cikkeket, de ezek csak azt írják le, hogy tüsszentéssel nem terjednek.
Ezt is hasznos, de nem ez volt a kérdés.
Rosszul elmosott kanalak, rosszul kimosott vagy ki nem mosott fürdőkád (persze az egyébként is veszélyes), vagy együtt kimosott ruhák esetén.
5: Melyikek?
6. Miért vagy ebben bizots?
Én írtam erről egy honlapot, pontosabban sok linket összegyűjtöttem oda.
stdinfo.hupont.hu, talán az Ajánlott irodalom menüpont alatt érdemes keresgélned.
Trichomonas, bakteriális, gombás fertőzések, Chlamidia terjed uszodában, fürdőszobában, törölközővel, ami a genitáliákat érinti, Hepatitisek és vírusokból sokféle étellel, evőeszközzel.
De közel 30-fél nemi úton terjedő betegség van PLUSZ minden más felnőtt és gyermek fertőző betegség, úgyhogy vannak szép számmal, mindnek utána kell olvasni egyesével, hogyan terjed.
Azért tudom, mert ez alap, mindenki tudja, de nem mindegy, hogy nemi úton terjedő, vagy nemiszervet érintő betegség.
A hüvelygomba pl. a bőr gombás fertőzése, csak a nemi szerven jelentkezik, ez nemcsak nemi úton terjed.
Vagy valaki említette a hepa a-t, na az meg egyenesen nem is nemi betegség, azt étellel lehet elkapni.
De a lényeg, klasszikus nemi úton terjedő betegséget csak szexszel tudsz elkapni, tehát mondjuk szifiliszt nem lehet törölközővel átadni.
Jó lenne tudni, hogy milyen betegségre gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!