Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek a citromlé hatásos...

Szerintetek a citromlé hatásos a reflux kezelésére?

Figyelt kérdés
Soha nem égett a gyomrom, nem volt refluxos tünetem, ám teljesen más panasz miatt gyomortükrözést végeztek nála, ahol kiderült hogy nagyon sok savam van, csak éppen nem okozott semmi problémát. A felírt savlekötőket a mellékhatások sokasága miatt nem tudom szedni. Így megpróbálok magamon segíteni gyógyszerek nélkül, még pedig úgy, hogy időnként szódabikarbónás vizet iszom, és napi fél citrom levét vízben feloldva. Mostanában mondta valaki, hogy a citrom inkább káros, mint hatásos. Neten utána néztem, de nem lettem okosabb! Szerintetek helyes vagy helytelen ilyenkor citromlevet inni? Ismétlem: nem érzem hogy sok lenne a savam, de el kell fogadjam, mert az orvos ezt állapította meg.Köszönöm ha írsz, ha válaszolsz...
2017. febr. 21. 20:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon jó, csak gyömbérrel egészítsd ki. Azaz 1 pohár vízbe csavarj bele egy fél citromot (esetleg felezd tehát 1 citrom 4 pohár vízbe lesz elég), és reszelj bele gyömbért.

Így tökéletes :-)

2017. febr. 21. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:

a refluxra illetve sok gyomorsavra a házi szerek nem használnak

komoly esetben a sima savlekötök msem érnek semmit

sav termelés csökkentő gyógyszert kéne szedned

1-2 hónap szedés után álltalában abba lehet hagynia szedését mert normalizálodik a dolog.

Max néha mikor érzed hogy carul vagy 1-2 napig szeded megint.

Egyébként a savlekötöknek nem igen van mellékhatásuk

Pl: a rennie tabletta gyakorlatilag szódabikarbóna.

2017. febr. 21. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
Neked kell érezni, hogy mi okoz panaszt és mi nem, nekem pl a citromtól még jobban ég a gyomrom.
2017. febr. 22. 07:51
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm segítségeteket! Néztem ezt a rennie rágó tablettát, majd rákérdezek a gyógyszertárban. Mint írtam, a legnagyobb gondom az, hogy nem tudom, nem érzem hogy savam van, nem tudnám meddig kellene szednem bármit is. Akkor maradok a citromnál, és veszek gyömbért, az jó másra is.

/mellékhatás többek között: annyi sok "szelet" csinált, hogy nem mertem már emberek közé menni, étvágytalanság, emésztési problémák... stb./

2017. febr. 22. 14:23
 5/5 szamo77db ***** válasza:
Nekem is sok a savam, refluxom van. Nem tudom a citromot megenni, annyira kellemetlen nekem. Még a narancsot sem nagyon sajnos.
2017. febr. 22. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!