Üdv! A történetem a következő,2016 áprilisában volt egy gennyes mandulagyulladásom amire azt mondták, hogy streptococus okozta és ezért ki kell venni, nos ez augusztusban megtörtént, addig egy szenvedés volt az életem. Vélemény?
A rövid válasz, hogy megnyugodj: A daganatos nyirokcsomó egyik legfontosabb ismérve, hogy habár meg van dagadva, általában NEM FÁJ. Nincs komolyabb ok feltételezni tumor jelenlétét.
A picit hosszabb válasz: Az állkapocs alatti nyirokcsomók fájdalmas duzzanata igen gyakori. A szájba került fertőző ágensek gyakran okoznak hely gyulladást, ami rátérjedhet a nyirokcsomóidra. Egyetlen jó tanácsom, hogy ha nagyon aggaszt, illetve sokáig és gyakran fordul elő, mindenképp nézesd meg a fogaidat egy fogorvossal. Nagyon gyakran egy szuvas fog az, ami folyamatosan teleszórja a véráramot a bacikkal.
A mononucleosist egy vírus okozza, aminek változó a lappangási ideje. Nem kizárt, hogy jóval korábban kaptad el. Elég egy másik fertőzés, hogy kicsit meggyengítse az immunrendszered, és máris jelentkeznek a tünetek. Nagy valószínűséggel a monód már elmúlt, és csak valamilyen gócból kapsz újra duzzadt nyirokcsomókat. Mindenképp keresd fel a fogorvosod! :)
Köszönöm, hogy gyorsan válaszoltál, már teljesen elvagyok keseredve.. 10.-én megyek fogorvoshoz egyébként, hátha igazad van és csak egy rossz fog ami nehezíti a dolgokat, csak már majdnem eltelt egy év és még mindig szenvedős. Bízok azért benne, hogy jobb lesz de nagyon nehéz.. :( Csináltam egy képet nem tom mennyire látható ott a mandulám helyén az a fehéres rész, ne gondoljak rosszra?
Nagyon piros a torkod,be van gyulladva.Lehet idült garatgyulladás.Hány éves vagy,fiú vagy lány?Vizsgáltasd meg a torkod a gégészeten és gargalizálj sós vízzel,hátha segít.Az én torkom is mindig piros,krónikus garatgyulladásom van évek óta.Nekem nem fáj,de időnként begyullad,megduzzadnak a manduláim,megngyobbodik a nyelvcsapom.Ilyenkor ecsetelni szokták néhányszor a torkom,de mindig kiújul.Én is gondolkodom,hogy ki kéne vetetni a manduláim,talán jobb lenne.Nekem általában ilyen:
Üdv!
25 /F vagyok, voltam fogorvosnál (sztk) azt mondta, hogy nagyon csúnyán be van gyulladva az ínyem, okozhatja ez is a gyulladásokat a számban,arra kaptam ilyen corsodil szájöblögetőt meg egy másik fajtát ami torokgyulladásra van de a gégészetre meg hiába megyek mint fentebb írtam, semmit nem csinálnak és ez igaz az sztkra, is meg a kórházra is. Ne foglalkozzak vele címszó alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!