Mára a fenekem és combom nagyon elhízott.83 kg vagyok 163 cm. Mell:70cm derék:65 Csípő:78-81 cm. Mit tegyek?
Sajnos az elhizas sosem genetika, nyugodtan utana lehet nezni barmelyik genetikai szakkonyvben (Hat kerem szepen, az amerikaik 3/4-e hajlamos volna az elhizasra, nalunk europaiaknal meg hogy lehet, hogy ez a szam nem akkora, ha kerem szepen Ok tolunk vandoroltak oda?) Tudom, ezert menni fog a leertekeles, de sajnos igy van es nem szerettem volna senkit sem megbantani ezzel.
Megfelelo eletmoddal, napi testmozgassal meg lehet elozni az elhizast, plane fiatal korban.
Az mar egy masik kerdes, hogy ahogyan az ember oregszik ugy egyre inkabb hizasra hajlamos.(ez nemes egyszeruseggel azert van, mert nem ugy cserelodnek a sejtjeink, nem olyan gyorsak az anyagcsere folyamataink mint fiatalon.)
Egyebkent ami viszont mar genetikailag is OKOZHAT elhizast az a diabetesz, pajzsmirigy alulmukodes, stbstb. (Ezek egyebkent nem feltetlenul genetikai okok, van ugye az idoskori cukorbetegseg ill. Ha fiatal felnottkorban jelentkezik, az is a helytelen eletmodnak tudhato be, mint ahogyan a pajzsmirigy alulmukodes is.)
Ezeket erdemes lenne kivizsgaltatni, endokrinologushoz is elmenni, egyeb hormonzavarokbol is fakadhat a problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!