Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért fáj a derekam, mi lehet ez?

Miért fáj a derekam, mi lehet ez?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok , heti 4-5x járok edzőterembe , pékként dolgozom , ezért a hátam folyamatos terhelés alatt van ( 50kg-os lisztes zsákokat emelgetek napi szinten + rengeteget hajolgatok a kemencéhez )

Kb 2 hónapja kezdődött a derékfájásom ami egy 12 órás kemény műszak után jelent meg . Eleinte nem tulajdonítottam neki nagy dolgot , mert úgy voltam vele,hogy megerőltettem , viszont már 2 hónapja tart .

Voltam háziorvosnál , a fájdalom csak a bal oldalra sugárzik a keresztcsont fölé . Fizikális vizsgálat volt , fel kellett feküdnöm az ágyra és a bal lábamat megemelve fájt a derekam . Azt mondta be van gyulladva szedjek rá Xilox-ot napi 1x. Eleinte mintha segített volna , viszont már hatástalan .

Voltam reumatológián ,szintén elvégezte a fizikális vizsgálatokat,reflex vizsgálatot ,de nem mondott semmi konkrétumat ,csak beutalót adott röntgenre ,és mondta hogy hagyjam abba a Xilox szedését ,helyette izületvédő készítményt szedjek.

Szóval a panaszom : Bal oldalt keresztcsont felett fájdalom , bal láb megemelésekor jobban fáj.

Mi lehet ez szerintetek ? Kérlek segítsetek.

20/F

2016. aug. 15. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
a lumbosacrális izületnél vagy a felette levő porckorongoknál lehet a gond )kezdődő ischiász). Képalkotó eljárásokkal igazán nem lehet semmit sem megállapítani ebben a kezdeti állapotban. Nem szabad nagy súlyokat emelgetni és görnyedezni, hajolgatni. Nekem is kb. 20 éves korom óta van, szép lassan fokozódik a fájdalom, hol jobb, hol rosszabb. Később majd lefelé sugárzik a lábba, az ülőideg lefutásának irányában a fartájon lefelé egészen a bokáig. Algopyrin. Esetleg próbáld meg a gerincnyújtó denevérpadot rendszeresen használni.
2016. aug. 15. 18:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Előző: olyan, hogy "kezdődő isiász" nem létezik, mert az egy tünet, nem egy betegség. Lumbális protrusio lehet a baj (így látatlanban). Az 50 kg-os zsákokat nem derékból, hanem combból kellene emelni, és a McKenzie kobra-gyakorlatot csinálni minden reggel. De meg kéne vizsgáltatni, MRI, stb, hogy kiderüljön, mekkora a baj. Ha protrusio/sérvesedés van, akkor gyógytornászhoz kell menni, a kobra önmagában kevés.

(egy csontkovács)

2016. aug. 15. 22:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A tünetek alapján akár kezdődő gerincsérve is lehet, ami nagyon jól kezelhető gyógytorna segítségével. A konditeremben végzett gyakorlatok általában a derékszakasz mély hátizmait nem erősítik, ezért túlterhelődik a derék, ami a megerőltető munkája során tovább romolhatott. Gyógyszerekkel nem lesz előrébb, próbáljon meg egy jó gyógytornászt, manuálterapeutát keresni a közelében.

Üdvözlettel,

Szabó Klára

gyógytornász

2016. aug. 16. 16:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Voltam röntgenen . A leletre ez van írva :

Mérsékelt balra convex torsios scoliosis mellett a lordosis íve egyenesebb. Az L.V. discusrés enyhén szűkebb.

Ez mit jelent ?

2016. aug. 18. 17:05
 5/5 anonim válasza:
Szia, azóta megoldodott a problema? Nálam is hasonló a szituáció. És a rés nálam is kisebb az adott oldalom. Nekem keresztcsont gyulladásom van elméletileg, röntgen alapján és vizsgálatok alapján mondta az orvos, de jovoheten megyek vérvétel és pont kerül az i-re. Ha neked segített valami, az mi volt? 18f
2023. máj. 22. 19:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!