Miért fáj a derekam, mi lehet ez?
20 éves vagyok , heti 4-5x járok edzőterembe , pékként dolgozom , ezért a hátam folyamatos terhelés alatt van ( 50kg-os lisztes zsákokat emelgetek napi szinten + rengeteget hajolgatok a kemencéhez )
Kb 2 hónapja kezdődött a derékfájásom ami egy 12 órás kemény műszak után jelent meg . Eleinte nem tulajdonítottam neki nagy dolgot , mert úgy voltam vele,hogy megerőltettem , viszont már 2 hónapja tart .
Voltam háziorvosnál , a fájdalom csak a bal oldalra sugárzik a keresztcsont fölé . Fizikális vizsgálat volt , fel kellett feküdnöm az ágyra és a bal lábamat megemelve fájt a derekam . Azt mondta be van gyulladva szedjek rá Xilox-ot napi 1x. Eleinte mintha segített volna , viszont már hatástalan .
Voltam reumatológián ,szintén elvégezte a fizikális vizsgálatokat,reflex vizsgálatot ,de nem mondott semmi konkrétumat ,csak beutalót adott röntgenre ,és mondta hogy hagyjam abba a Xilox szedését ,helyette izületvédő készítményt szedjek.
Szóval a panaszom : Bal oldalt keresztcsont felett fájdalom , bal láb megemelésekor jobban fáj.
Mi lehet ez szerintetek ? Kérlek segítsetek.
20/F
Előző: olyan, hogy "kezdődő isiász" nem létezik, mert az egy tünet, nem egy betegség. Lumbális protrusio lehet a baj (így látatlanban). Az 50 kg-os zsákokat nem derékból, hanem combból kellene emelni, és a McKenzie kobra-gyakorlatot csinálni minden reggel. De meg kéne vizsgáltatni, MRI, stb, hogy kiderüljön, mekkora a baj. Ha protrusio/sérvesedés van, akkor gyógytornászhoz kell menni, a kobra önmagában kevés.
(egy csontkovács)
Kedves Kérdező!
A tünetek alapján akár kezdődő gerincsérve is lehet, ami nagyon jól kezelhető gyógytorna segítségével. A konditeremben végzett gyakorlatok általában a derékszakasz mély hátizmait nem erősítik, ezért túlterhelődik a derék, ami a megerőltető munkája során tovább romolhatott. Gyógyszerekkel nem lesz előrébb, próbáljon meg egy jó gyógytornászt, manuálterapeutát keresni a közelében.
Üdvözlettel,
Szabó Klára
gyógytornász
Voltam röntgenen . A leletre ez van írva :
Mérsékelt balra convex torsios scoliosis mellett a lordosis íve egyenesebb. Az L.V. discusrés enyhén szűkebb.
Ez mit jelent ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!