Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ha valaki fiatalon több éven...

Ha valaki fiatalon több éven keresztül majdnem napi szinten iszik alkoholt, akkor annak mennyi idő múlva lesznek következményei?

Figyelt kérdés

23 éves korom óta iszok folyamatosan (szinte napi szinten). Most 26 vagyok. Az életem nem mondható túlságosan boldognak. Gyerekkorom óta rengeteg törés, csalódás és szomorúság volt az életemben, amit most nem akarok részletesebben kifejteni. Olyan szintre jutottam, hogy nem érzem magam másnak, csak egy tehetségtelen, életképtelen csődtömegnek, akit a pia tart vissza attól hogy befejezze az életét.

Attól függetlenül hogy napi szinten iszom 3 éve, nem bírom a piát egyáltalán és nem is szeretem. Viszont azalatt a kis idő alatt, amíg az alkoholmámor tart, legalább nem érzem egy felesleges sz*rnak magamat, sőt akkor még néha pozitív gondolataim is támadnak. Viszont nagyon nehezen viselem a másnaposságot, a gyomrom pedig egyre rosszabbul van (többnyire reflux és erős gyomorsav). De igazából már ez sem érdekel. Most már csak azért iszok, hogy minél több kárt okozzak a testemnek (mivel kimondhatatlanul utálom magam).

Érdekelne hogy ilyen feltételek mellett mennyi idő múlva lehet súlyosabb szövődményre számítani?

2017. jan. 17. 20:25
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

#9:

Nem, en abban hiszek, hogy aki fel akar allni az fel tud ezeknek a segitsegevel. Sajnos volt reszem 1-2 elvonasi tunetet vegig nezni fiatal tinedzserkent (mint amikor az embernek epilepszias rohama van, hasonlo), emiatt van szukseg a megfelelo orvosi felugyeletre a leszokashoz.

En egyebkent ebbol kifolyolag valasztottam az egeszsegugyet mint hivatasomat.

A masik velemenyem a tortenetrol viszont az, hogy az embernek sajat dontesi joga van a sajat elete felett, es nincsen joga senkinek sem itelkeznie felette. (Ha inni akar, inni fog, mindegy hanyan gunyoljak, es mutagatnak ra ujjal, hogy na a budos alkesz...!) Emberek vagyunk es nem allatok, ezert vannak erzeseink. Senki sem tudja, hogy ki mi okbol valasztja azt az utat amit, Rola sem tudjuk, hogy mit elhetett at...! Abba is gondoljon bele az ember, hogyha epp atesik az ember egy szakitason mit csinal? Berug banataban, csak a haverjaival... Budos alkesz lesz ettol valaki es a tarsadalom sopredekenek kell tekinteni? Szerintem nem. Mindenki szereti nyalogatni a sebeit, kerdes az, hogy ki hallja meg Nala... Jo esetben az szuleid, szerelmed, legjobb barataid, de vannak, akiknek nincsen ilyen! Van arrol egy pici kis fogalma az osszes tahovarinak, hogy mennyire piszok nehez kijonni egy ilyen helyzetbol? Hogy mennyire kegyetlenul sz*r erzes az, amikor ulsz otthon mar egyhuzamban nagyjabol fel eve egy pentek este? Az itelje el ezt a sracot meg az vagja hozza az elso kovet, aki atment egy ilyenen es felallt! Nem Ot kell elitelni meg kozolni Vele, hogy szegyen, Nektek kell, mert az iQ melle nem tarsult az a bizonyos eQ.

2017. jan. 18. 16:36
 12/18 anonim ***** válasza:
Titeket kell*
2017. jan. 18. 16:38
 13/18 anonim ***** válasza:

Es meg annyit hozzatennek, hogy itelkezzetek rajtam is nyugodtan, nekem nem tudtok artani, az en fizetesem ugyanannyi marad, a munkahelyem ugyanugy nem fog valtozni es en ugyanugy fogom szeretni az eletemet es tisztelni azokat a betegeket (mert ugye az egeszseg nem a betegseg hianyat hanem a mentalis es fizikai egeszsegesseg komplexet jelenti, es egy depresszios ember is beteg), akik hozzam kerulnek. Ti viszont, hogy abban elitek ki mindennapi egyre halmozodo frusztraciotokat(munkahely, alsokozepkategorias szar fizu sarkany feleseg stbstb), hogy Tele helyesirasi hibaval belerugtok egy amugyis porban fekvo emberbe konkretan gerinctelen, izlestelen dolog. Oszinten kivanom, hogy ha majd Nektek lesz oriasi szuksegetek segitsegre azt tagadjak meg Toletek es meg jol kopjenek is le Benneteket.

Tessek, elkezdtetek a szemelyeskedest en valaszoltam, bar az volt a celom, hogy melysegesen szalljon magaba az osszes ide kommentelo, az aki tobbszor is kommentelt az meg inkabb huzza be fulet farkat. Az meg aki meg erre mindezeken felul reflektal es meg a maga igazat mereszeli bizonygatni egy fereg. Remelem, hogy vilagos voltam.

2017. jan. 18. 16:56
 14/18 A kérdező kommentje:
Az a helyzet hogy a kérdés megírása idején is alkoholos-depressziós befolyásoltság alatt voltam "sajnálatos módon", egyébként visszaolvasva a kérdést a választ még magam is meg tudnám adni rá, ergo teljesen feleslegesen tettem föl. De ha valaki részeg és hülye is egyszerre, az sajnos sok hülyeséget is követhet el.
2017. jan. 20. 03:30
 15/18 A kérdező kommentje:

# 11

Minden esetre köszönöm szépen az együttérző szavakat. Az én környezetemben általánosságban nem jellemző, hogy normálisan, esetleg kedvesen szóljanak hozzám. Viszont ha ez nagyritkán mégis megtörténik, akkor már az alkohol sem fog úgy hiányozni, mert arra gondolok hogy talán mégis létezik olyan hogy "emberi jóság".

2017. jan. 20. 03:39
 16/18 anonim ***** válasza:

Nezd, nagyon sajnalom, hogy igy alakult, es sajnalom, hogy ennyire maganyosnak erzed magadat,de Neked kell felallni. Neked kell megmutatni a vilagnak, hogy igen, mindenhonnan van lejebb, de fel lehet minden helyzetbol allni, csak akarni kell. Viszont ahogyan az elobb is leirtam, ahhoz, hogy ne halj bele egy ilyen epilepszias rohamba, szukseged lesz orvosi segitsegre. (Es gondolom ahhoz sincsen sok kedved, hogy a munkahelyeden erjen a roham es mondjuk osszevizeljed vagy ossze.....-jad magadat., vagy ne adj Isten ilyen allapotban talaljanak rad a lakasodban par nappal kesobb).

Egyebkent az en apukam is ugyanigy volt, es szegeny ha lathatta volna, hogy hanyan voltak a temetesen! Tenyleg, rengetegen!

Fel a fejjel, ha ehhez az kell, szakitsd meg a kapcsolatot a szuleiddel, kerj segitseget a korzeti haziorvostol, O elkuld a kezeles ideje alatt tappenzre, aztan beutal a korhazba es detoxikalnak. (Pokoli lesz, szornyu, viszont muszaj!) utana valoszinuleg elkuldenek pszichologushoz is(par honapig bizonyos idokozonkent), de remelem, hogy belatod, ez az egyetlen ut!

Remelem azota sem tettek meg ki az alberletedbol!

Olyan fiatal vagy, latszik, hogy ertelmes is, kerlek ne hagyd, hogy elvesztegesd az eletedet olyan dolgok miatt, amikrol Te nem tehetsz (nem az alkoholizmusra gondolok, remelem, hogy belatod, az a Te felelosseged, viszont a szuleid viselkedeserol nem tehetsz!)

2017. jan. 20. 14:40
 17/18 A kérdező kommentje:

# 16

Igazad van teljes mértékben és köszönöm a jó tanácsokat! Ki kell mászni minél előbb ebből a helyzetből. Megpróbálkozok vele minél hamarabb. Elvégre csak egy élete van az embernek.

2017. jan. 20. 17:54
 18/18 anonim ***** válasza:
Nagyon orulok Neked! Sok erot kivanok hozza! Ha tul vagy 1-2 dolgon mar esetleg dobj egy uzit privatban, vagy megadom szivesen a fb-mat is ha ugy alakul. Ne add fel!:)
2017. jan. 20. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!