Mi rá az esély, hogy rákos vagyok?
18 éves srác vagyok, szokott fájni a fejem, heti 1-szr, gyógyszerre múlik, néha szédülök, zúg a fülem, hányingerem van, nem jutnak eszembe szavak, néha fáradékony is vagyok
lehet ez leukémia vagy agytumor?
segítsetek, nagyon nagyon félek! az én koromban erre sok az esély?
Én mióta járok rendszeresen masszázsra, tizedannyit sem fáj a fejem! Pedig még gyerekként is sűrűn fájt. Lehet neked is ilyesmi van benne. Akár a szédülés is.
Szóval nem kell egyből meghalni!
A "Gyógyszer" témaköre meglehetősen nagy. Mit szedsz be ilyenkor?
Ahogy az előző kommentelő írta, az ilyen esetekben nem kell rögtön daganatra gondolni. (Különösen nem 18 évesen. ;) )
A tüneteidet egyszerű vérnyomás ingadozás is okozhatja. Figyeld meg, mikor jelenkeznek a tüneteid, és gondold végig, elég folyadékot ittál-e azon a napon! (Napi 2 liter az ajánlott, de ha sportolsz, nem árt a 2,5 - 3 liter sem!)
Nem tudom, miért, illetve honnan gondolod, hogy leukémia, vagy agytumor okozza a tüneteidet, de megnyugtatásodra mondom, hogy ez nem valószínű.
Ha a felmenőid közt volt, vagy van hasonló kórképpel rendelkező egyén, úgy érdemes fontolóra venni, de egyébként nagyon kicsi a valószínűsége.
Amennyiben lehetőséged van rá, mérd meg a vérnyomásod! (Ne feledd, hogy az agy képes saját vérnyomásának szabályozására függetlenül a szervezetben uralkodó értékektől!) A különböző sóhiányok okozta érgörcsöktől azonban nem tud mentesülni:
Ellenőrizd, hogy az alapvető Nátrium, Kálium, Magnézium, Klorid és Cink beviteled megfelelő-e, illetve nem vesztessz-e belőlük túl sokat! (Fokozott izzadás, sportolás, hasmenések, hányások) Ha úgy érzed, háziorvosodtól kérj beutalót laborvizsgálatra, hogy kiderüljön, rendben van-e a vérképed!
Nagy valószínűséggel nincs semmi baj, csak rendezni kell kicsit az életed. Rendben lesz minden, nem kell félni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!