Alkoholista lennék?
24 éves vagyok. Most diplomáztam. Az egyetemi évek elején elég sokat jártam bulizni, kocsmába.
Mostanában az elmúlt 1-2 évben, mar nem járok el túl gyakran inni.
Kb 3-4 hetente egyszer szoktam alkoholt fogyasztani, de akkor igen sokat. Általában ki szokott maradni az este vége, másnap össze kell rakni , hogy mit csináltam hol voltam stb.
Ez hosszú távon mennyire karos ? Szerintetek foglalkozni kene a dologgal? Igazából az zavar, hogy mindig ugyanaz a vége, hogy nagyon berúgok / berugunk. Ha elkezdek inni ( mondjuk 2-3 sörnél többet ) akkor nincs megállás. Egy ilyen buli után aztán 2-3 hétig nem is kívánok inni, de mindig van valami ivos program legalább havonta egyszer.. próbáltam mar h nem iszom a buliban, de akkor meg azt érzem h nincs is értelme h ott legyek, tök unalmas a buli.
Köszönöm a válaszokat!
Az a baj, a 3-4 hetente egy buli az amit nehéz kikerülni. Pl, régi otthoni barátok szülinapja vagy szemeszter nyitó buli ( mondjuk így diplomazas után abból sok már nem lesz), vagy külföldi barátaim jönnek meglátogatni, szilveszter stb. Tehát kb. havonta egyszer biztos jut egy ilyen ivos esemeny.
Ezek talán alkohol nélkül is jók lennének, de amikor az egész csapat iszik nem tudom en sem megállni, hogy ne igyak vagy csak egy két sört igyak meg. Csak valahogy ők tudják ,hogy mikor kell abbahagyni én meg iszom tovább hajnalig. Pl. ha ugy alakul hogy elmegyünk valami szórakozóhelyre, akkor egyszerűen azt en nem élvezem pia nélkül, igazából nem is szeretem a diszkokat, de akkor mar részegen persze, hogy benne van az emberben, hogy nézzük meg a csajokat, stb.
Az első meg második kommentre a válaszom, hogy nekem valahogy 3-5 sör között oldódnak a gátlásaim, ilyenkor jól is szokott működni az ismerkedés stb. Csak akkor meg mar jön a többi sör általában.
Illetve igyekszem csak minőségit inni , ezt tapasztalatokból megtanultam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!