Ezek lehetnek inzulinrezisztencia tünetei? Milyen az a terheléses vizsgálat, amivel kimutatható az IR?
Túlsúlyod? Családtagok? Ez így nem egyértelműen IR, millió más lehet. Nő vagy férfi vagy?
Cukor és inzulinterheléssel mutatják ki (endokrinológus írhatja ki esetleg belgyógyász, de tb-re nem szeretik megtenni, tapasztalatból mondom... sovány vagyok nem írták ki tb-re...) ehhez éhgyomorra kell menni (előző este 9után nem ehetsz, csak mentes vizet ihatsz) levesznek egy adag vért, ez után bekevernek vízzel glükózt (lehet neked kell kiváltani a patikába amit a doki kiírt) ritkábban citromot is tesznek bele és meg kell inni (ha visszajön mivel nagyon tömény, lefújják a tesztet és majd x hónap múlva újra...). 3 vagy 5 pontos ez teszt, ennyiszer vesznek vért: 0-30-60-90-120 perc múlva. Ez alatt nem szabad sétálni, ülni kell.
Túlsúlyom nincs, rendszeresen sportolok, minden évben megyek vérvételre, mert korábban vashiányos voltam. Vérképen rendben, de ott ugye ilyeneket nem vizsgálnak.
Pajzsmirigyet még nem nézettem, anyukámnak és a mamámnak is műtötték, anyuét teljesen kivették.
Azért gondoltam, hogy talán IR lehet, mert szénhidrátosabb kaják után erősebb fáradtság tör rám, gyakran kívánom az édes ízeket.
Köszönöm az információkat a vérvételről!
Belgyógyász ismerősünk van, megpróbálok vele beszélni, hogy a vizsgálatot kiírja. Kecskeméten úgy tudom Dr. Naszódy-t sokan dícsérik, az eredménnyel hozzá mennék el.
Naszódy doktorurat tudom ajánlani szívből, én csak azért nem járok már hozzá mert rendeződött a dolog és elég évente 1x mennem, közelebbi doki is elég, plusz van orvosi segítségem barátok között. De ő IR-ben nagyon jártas és pajzsmirigyben (TSH-t nézess házidokival de az 100%-os pontosságú, a többit viszont magában lehet nézetni, mert 4 alatt nem nézik tovább, de van ahol lehúzzák alapból az egészet mert nincs pénz...). Egyedül női hormonokkal nem érdemes menni hozzá.
A 0-120 nettó hülyeség lenne, úgy az IR nem vizsgálható sem a cukor, az is 3 pontos. 0-60-120 a minimum, hisz 2 adatból nem lehet elindulni, görbe kell. Szorzók és egyebek vannak amivel nézik és kell a köztes.
Nekem 5 pontosat csináltak legutóbb 2 hónapja, 0-30-60-90-120perces vérvételem volt, 4000Ft volt Sote II-ben. Tb-re nem írták ki mert sovány vagyok... sőt tb-nél már a hormonoknál is húzzák a szájukat a kartonozóban hogy az lesz? muszáj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!