Terhességi cukorbeteg lettem. Nagyon kivagyok borulva, hogy nem ehetek rendesen. Más kismama aki ilyennel küzd, hogy bírta ezt csinálni?
Kb semmit nem tehetsz. Gondolj a babara, vagd a centit. Az biztasson, hogy ez az allapot nem tart orokke. Ez nem igazi cukorbetegseg.. gondolj bele, aki cukorbeteg egesz eleteben ezt teszi.
Fogd fel egy leckenek. Hogy memmyire fontos lesz erre kesobb is odafigyelned.
Persze most rohadt nehez, mert a hormonok is dolgoznak.
Nezd vegig a listat, hogy mit ehetsz. Ne azt nezd, hogy mit nem. Hatha van olyan amit megiscsak megkivansz.
Esetleg probalkozz diabetikis dolgokkal. Pl tuti van diabetikus forro csoki is.
Miért nem eszel olyan forró csokit és sütit, amit ehetsz? Egyikbe se kell valami sok szénhidrát, nemhogy gyors.
Teljes kiőrlésű kenyeret sem kötelező enned. Én hedonista vagyok s tuti, hogy kutakodnék, hogyan ehetek. Bár én szabad akaratomból raktam magamra a 40 grammos szénhidrátkeretet (bár a fogyási vágyaim mozgattak). Bele kellett jönnöm és nem csinálom mindig, de egészen jó kis életmód ez annak, akinek fekszik. A csokit és a sütit azóta se tudtam elhagyni, kb. mindennap van (de már nem kell nagyon, csak jólesik, ez szabadabb érzés), csak más, jobb összetételben, házilag készítve. Szerencsére konkrétan a cukor és a liszt sosem érdekelt.
Persze ha kifejezetten a tiltott dolgok jönnek be s nem felel meg az alternatív verzió, az nehéz, de elképzelnem is ezt. Neked ott van egy kupac lassú felszívódású gabona, zabból is sokminden készíthető... Ha nem is lesz ideális számodra, tuti lehet enyhíteni a kínjaidon egy kis átalakítással.
S pl. ott van a piskóta. Azt miért ne tudnád enni? Persze nem cukorral. Csupa tojás, alig van benne egy kis liszt, s az is sokféle lehet, ez a kedvenc sütim, mert ennek árt legkevésbé, ha durván megváltoztatom a "liszt" összetételét... S amúgyis nagyon finom és sokoldalú. Még extrém zsírszegény is lehet, bár azt már angelcake-nek nevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!