Komoly bajom lehet?
Figyelt kérdés
EKG vizsgálaton voltam.Az orvos azt mondta hogy a III,V1,V3 ban negatívak a Thullámok egyebekben lapos.Elég ideges típusú vagyok sajna és sok az idegeskedés is az életembe.Ez most komoly betegségre utalhat?Mármint az EKG eredményem.Semmi nyugtatót nem mondott az orvos,csak hogy jelentősen eltérnek ezek az értékek a normál EKG-tól.De akkor ennyi volt?2016. nov. 19. 07:39
1/13 anonim válasza:
Mi miatt csinálták az EKG-t? Negatív lapos T-hullámoknak nagyon sok oka lehet. Szívbetegségtől kezdve,gyulladásokig,de van akinek alapból ilyen.
2/13 anonim válasza:
Kérd meg az orvost, hogy kevésbé szűkszavúan magyarázza el, hogy ez mit jelent!
3/13 A kérdező kommentje:
Kértem meg mondtam is de nagyon nem hallotta meg.EKG-azért csináltak mert a tavasszal történt egy családi dolog ami elég bagy stresszel járt,rengeteg kávét ittam,és cigiztem napi 2 dobozzal.Előtte betelocot szedtem 2x1,de az itthoni dolgok miatt észrevettem hogy kihagy 1-1 et a pulzusom majd dobban egyet,meg a vérnyomás mérőm állandóan ritmuszavart jelzett.Egésznap.Bementem ügyeletre ott EKG mejd vitt a mentő sörgősségire.Ott megint EKG,majd a betaloc helyett concor 5mg kaptam,meg magne b6-ot.Magas vérnyomásom is van de arra is szedek gyógyszert így az elfogadható 130-145/70-80 közt van.Pulzus 60-80.Ezért kértem a kardiológiai vizsgálatot.Kardiológus azt mondta januárba menjek vissza szív ultrahang vizsgálatra és majd meglátjuk.A labor eredményemmel minden rendbe volt.
2016. nov. 19. 08:09
4/13 anonim válasza:
Ahhoz,hogy tudni lehessen mi pontosan a bajod,meg kell csinálni a szív UH-t és nem ártana egy terheléses EKG sem. A szív UH-val ki lehet szűrni egy billentyűhibát,egy anatómiai elváltozást, a terheléses EKG-val pedig a szívizom betegségét,rossz vérellátását,anginát. Ezek mind okozhatják a panaszaidat és az EKG eltérést is. Az UH-t januárban megcsinálják,de ha terheléses EKG-ra nem küldenek,akkor kérdezz rá és ha még akkor sem (nem tudom ugyan hogy állsz anyagilag,de ha megteheted),akkor menj el akár egy magánrendelésre is.
5/13 A kérdező kommentje:
Mindenképp elmegyek az UH vizsgálatra,csak azt nem értem ha ilyen nagy baj a ez a negatív T akkor miért nem csinálta meg most vagy jövő héten,miért csak januárba?Amúgy szinte mindenhová bicajjal járok,hál isten szívfájdalmam még soha nem volt remélem nem is lesz,persze egy emelkedőre feltekerve azért már lihegek a bicajon ha hosszú az emelkedő.
2016. nov. 19. 09:32
6/13 anonim válasza:
Mert ez nem egy akut baj. Ha van is valami kóros eltérés. De lehet,hogy csak "alkatilag" ilyen. Itt a vizsgálatok inkább arra vannak,hogy kizárják a kóros okokat.
7/13 A kérdező kommentje:
Sajnos az EKG vizsgálat előtt 2 nappal nagyon nagy veszekedésen mentem át ami majdnem verekedéssé fajult.A vizsgálat előtt nagyon ideges voltam a váróterembe mert féltem hogy jó lesz e az eredményem.Nem tudom ezek befolyásolhatják e az EKG-t?Sajnos ezt hiába mondtam a dokinak ezt sem hallotta meg.
2016. nov. 19. 11:38
8/13 anonim válasza:
Igazából az idegesség nem szokott ilyen T-hullám eltéréssel járni.
9/13 A kérdező kommentje:
Nagyon félek hogy valami komoly baja lehet a szívemnek!
2016. nov. 19. 13:03
10/13 anonim válasza:
Ne rágódj rajta feleslegesen! Egyelőre semmi nem biztos. Ráadásul ma már a szívgyógyászat nagyon sok mindenre képes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!