Ortopédia területén jártas szakemberhez egy kérdés?
16 éves lányom évek óta bajlódik a térdével.
Az orvos Chondromalacia patellae-t diagnosztizált. A gyógytorna és a condroitin tartalmú gyógyszerek ellenére állapota nem javult.
Az MR vizsgálati leleten condropathia és trochlea dysplasia a diagnózis.
Ez utóbbiról nem tudom, micsoda (net-en csak angolul találtam, de azon a nyelven nem beszélek), hogyan kezelhető, mik a kilátások?
Előre is köszönöm a választ!
Kedves kérdező!
Bár nem vagyok orvos, azt hiszem még is szolgálhatok információval.
A chondropathia:
Az ízületi porc felpuhulása. Ilyen esetben a térdkalácsot tehermentesítő rögzítő készülék a panaszokat megszüntetheti.
Tablettás, kapszulás vagy por kiszerelésű porckészítmény szedése, ill. porcpótló injekciós kúra felvétele. Egyes esetekben műtét is szóba jön.
Dysplasia- csípődysplasia???
Amennyiben erről van szó, nem fejlődött ki teljesen a csípőízület.
A testsúly csökkentése és a megerőltetés mellőzése enyhíthet az életvitelen. Gyulladás csökkentők alkalmazása is szóba jöhet. De gyakran csípőprotézis szükséges.
Nos ezeket találtam, remélem segíthettem valamelyest.
Minden esetre egy szakértő véleménye indokolt.
Jó egészséget!
Köszönöm a választ.
A dysplasia is a térdét érintő diagnózis sajnos.
Persze, mindenképpen megyünk a dokihoz, aki az MR-re küldte (évek óta járunk hozzá), csak előre akartam kicsit tájékozódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!