10 hónapja kínlódom bélgyulladással. Proctitis ulcerozám van, azt mondta a doki kis területen van, nem vészes, de nem akarok már rendbe jönni. Már a gyógyszerekben sem bízok, hónapok óta szedem őket, de nem akar javulni az állapotom. Mit tegyek?
A gyulladás magától nem jelentkezik, azt valami kiváltja.
Akár egy fertőzés, akár valami más, ami rendszeresen irritálja a beleket, vagy egy autoimmun reakció, ami szintén valami hasonlónak a következménye.
A gyulladás kiváltó okát kéne megtalálni pl. valamilyen étel alleria, candidiázis és hasonlók.
Én nem elégednék meg annyival, hogy adnak egy gyógyszert azt csá, mert az sosem használ, ha a kiváltó okot nem kezelik.
Addig mennék további kivizsgálásokra, míg ki nem derül mi okozza a gyulladást!!!
Hogy vagy, kedves kérdező? Azóta változott az állapotod?
Nálam nagyon hasonló a helyzet. Ugyanez a diagnózis, ugyanúgy kis terület, nem vészes, nem súlyos, de mégis nagyon durván tudja rontani az életminőséget az a pár rémes tünet.
Még én is küzdök vele, de a szteroid (Doloproct kúp és egyebek lidocainnal), Doxiproct kenőcs, Salofalk kúp és antibiotikumok (Normix, Supplin) segítenek.
Nem művelnek csodát, de sokat segítenek. Amit még tudok javasolni, az a diéta (hogy pontosan milyen, azt az orvos, dietetikus tudja vagy te tudod kitapasztalni leginkább) meg óvatosan kipróbálható az intermittent fasting (időszakos böjt) is, nekem legalábbis pozitívak a tapasztalataim.
Van a YouTube-on pár ember, aki állítólag kigyógyult ennek a betegségnek a durvább formájából is. Én hajlamos vagyok hinni nekik. Őket érdemes megnézni: Kenny Honnas, Dr. Josh Axe.
Egyelőre én is küzdök még, de csak kb. 1 éve kezdődött a probléma felderítése és komoly kezelése, előtte csak a szarozás ment, hogy IBS meg ilyenek... -_-
Az oka sajnos sok minden lehet, bélflóra felborulása, korábbi fertőzés, genetikai hajlam, valami környezeti hatás, a beleket kikészítő ételek/italok, pszichoszomatikus tünetek.
Ha többet tudok vagy jobban leszek, írok. Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!