Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyi esély van arra ha...

Mennyi esély van arra ha mindkét szülőm rákba halt meg, hogy én is az legyek?

Figyelt kérdés

2016. okt. 3. 18:37
 1/4 anonim válasza:

Szerintem elég sok! Persze ha küzdessz ellene (A neten fent vannak ezek a dolgok) akkor lehetséges hogy mem leszel az.... Mondjuk nem tudom hogy azok a netes dolgok mennyire igazak de kipróbálhatod! De itt van pár dolog:

Számos élelmiszer és táplálkozási szokás segít csökkenteni a rákos megbetegedések kialakulásának kockázatát.

1. A paprika óriási C- és A-vitamin-tartalma, valamint folsav- és kálium-tartalma miatt a rák elleni küzdelem egyik legjobb eszköze.

2. A keresztesvirágúak családjába tartozó káposzta, brokkoli, karfiol, kelkáposzta, kelbimbó, retek, fehérrépa, vizitorma mind-mind olyan növényi hatóanyagokat tartalmaznak, melyek gátolják a rákkeltő anyagok belépését a sejtekbe, és akadályozzák a daganatok kifejlődését.

3. Az áfonyafélék, a málna és az eper C-vitaminban és folsavban gazdag gyümölcsök, emellett magas a rost- és káliumtartalmuk. Erős antioxidáns hatásúak, azaz megkötik a szervezetben keletkező káros szabadgyököket.

4. A víz (ásványvíz, forrásvíz, szóda) és a koffeinmentes tea jelentik a legjobb folyadékot a szervezet számára. Ezek az italféleségek óriási szerepet játszanak az emésztésben, a táplálék továbbításában és felszívódásában, valamint a hőmérsékletszabályozásban. Étvágycsökkentő hatásúak és segítik a súlyszabályozást is. Ajánlott legalább 1,5-2 liter folyadékot elfogyasztani naponta!

5. A különféle paradicsomos mártásokban, szószokban, ketchupban megtalálható likopin erősen antioxidáns hatású. Nagymértékben csökkenti a prosztata- és más rákos megbetegedések kockázatát, jelentős szerepet játszik az öregedési folyamatok lelassításában és más betegségek elleni védekezésben.

6. A zsiradékok közül a legegészségesebbek a növényi eredetű olajok, különösen a hő- és vegyi beavatkozás nélkül, hidegen sajtolt szűz olívaolaj, mely sok E-vitamint

2016. okt. 3. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Kedves Antal Dorottya! Köszönöm szépen a segítséget még ha kerhetem te is válaszolj 41 éves korában halt meg az anyukám apukám 1 hónappal később 43 éves volt én 15 öt töltöttem ha oroklodott lehetséges hogy én is annyi idősen?
2016. okt. 3. 21:28
 3/4 anonim válasza:
Fuu... Nem tudom de szerintem nem! De lehet..
2016. okt. 8. 13:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Kedves 1., Amit írt van bent valami, de nem kp.

Kedves kérdező, az hogy a szülei rákban haltak meg, az korántsem biztos, hogy Ön ebben fog. Fokozott figyelem nem árt azonban. Fel a fejjel!

2016. nov. 10. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!