Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ismertek olyan embert, aki...

Ismertek olyan embert, aki gyógyult cukorbeteg? Mi volt a megoldás?

Figyelt kérdés
Pár napja voltam cukorterheléses vizsgálaton, mind a vc és az inzulin szintek is magasak voltak. 120 perces cukor 11,7, inzulin 384 volt. Sajnos sok alkoholt ittam az utóbbi években és összeszedtem +20% testsúlyfölösleget. Egyébként a koleszterin, vérnyomás értékek is enyhén emelkedettek. Hogyan gyógyulhatnék meg?

2016. okt. 2. 11:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom a kialakult cukoretegség nem gyógyítható, csak kezelni, karbantartani lehet, megfelelő inzulinadagolással és diétával. Viszont a kezelés fontos, mert súlyos szövődményei lehetnek + egy komoly inzulin roham kómához, vagy akár halálhoz vezethet.
2016. okt. 2. 11:36
 2/5 anonim ***** válasza:
Igen,ismerek nem egyet,aki kezelt II. tip. cukorbeteg és LE TUDOTT ÁLLNI a gyógyszerrel,sőt az inzulinnal is.Valószínűleg azért,mert körzeti nővér vagyok és rendszeresen kerülök kapcsilatba cukprbetegekkel. Persze ez nem gyógyulás,hanem tünetmentesség,amit mozgással,diétával és fogyással lehet elérni. Viszont,ha valaki I. tipusú cukorbetegségben szenved, az SOHA nem hagyhatja abba az inzulint,mert a hasnyálmirigye nem termeli.
2016. okt. 2. 13:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Viszont,ahogy olvasom sok alkoholt ittál. Sajnos az tönkretehette úgy a hasnyálmirigyedet,hogy nem tudod abbahagyni a kezelést.:(
2016. okt. 2. 13:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Köszi
2017. jún. 3. 20:05
 5/5 anonim ***** válasza:
Cukorbetegséget nem lehet gyógyítani, csak kordában tartani.
2017. dec. 11. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!