Colitis ulcerosa-s vagyok! Tudtok erre valami természetes gyógymódot?
Ez remek! Hogyan? Mert nekem gyógyszer nélkül javult az állapotom, de nem még nem vagyok teljesen tünetmentes, csak 3 év alatt elmúltak a fájdalmak, vér, csökkent a nyálkásság és a legfrissebb vizsgálat is kimutatta, hogy 40 cm-ről gyakorlatilag az utolsó 8 cm-re húzódott vissza a gyulladás.
Amiket csináltam a gyógyszerezés helyett: ételintolerancia vizsgálat (food detective) és kritikus élelmiszerek elhagyása, probiotikum szedése (Lactobifid - mert ez a legtöbb kifejezetten Colitisre javasolt probiotikumot tartalmazza), illetve sok önismereti munka, családállítás, ilyenek.
Megjegyzem, amikor 3 éve diagnosztizálták ezt nálam, a doki csak vonogatta a vállát, hogy hát ők nem tudják mitől van ez, biztos pszichoszomatikus, "ne idegeskedjek annyit". Értetlenül néztem rá, mert kiegyensúlyozottnak éreztem magam, optimista voltam és őszintén vidám. Namost ez azóta nem igazán van már így, sokszor vagyok ideges, félelmeim vannak, sokat bosszankodok és veszekszem is emberekkel, miközben a fizikai állapotom meg javult...!
Szóval szerintem ezt az idegeskedés=bélgyulladás dolgot el kellene felejteni, mint ahogy azt is, hogy ez gyógyíthatatlan vagy csak a gyógyszerezés az egyedüli út. Neked végül mi jött be? Mert egyébként az, hogy 9 évesen jelent meg a betegség Nálad, inkább arra utal, hogy a pszichés háttér a szüleidnél/családodban lenne keresendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!