Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Panikrohamnal van ilyen?

Panikrohamnal van ilyen?

Figyelt kérdés
Panikrohamnal szorongasnal napokon at erezhetek paziches tuneteket es egyszer erzem egyszer nem aztan nem, van olyan tunetem is,hogy szorito erzest erzek a fejembe legzesnehezseg stb,tehat van olyan,hogy psziches tuneteket erzek?

2016. szept. 11. 22:40
 1/8 A kérdező kommentje:
Olyan furcsa psziches tuneteket erzek, leginkabb en a szivbetegsegektol szorongok es onnan erzek pszcihes tuneteket annak ellenre,hogy voltam vizsgalatok(ekg,szivultrahang) es nem talaltak semmit de a szorongastol kialakulhat psziches tunet,hogy ugy erzem mintha a szivemtol lenne?
2016. szept. 11. 22:42
 2/8 anonim ***** válasza:
A pánikbetegségnél csak pszichés tüneteket érzel, csak egy részük szomatizálódik (kivetül a testbe). A fejben nyomás/szorítás is előfordulhat, a légzésnehézség érzete meg tipikus pániktünet.
2016. szept. 11. 22:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Es en szorongok a szivbajtol, tehat erzekelek tuneteket az lehet psziches nem?
2016. szept. 11. 22:47
 4/8 anonim ***** válasza:
"a szorongastol kialakulhat psziches tunet,hogy ugy erzem mintha a szivemtol lenne?" - igen, a pánikbetegek tipikusan angina pectorisos, súlyosabb esetben infarktusos panaszokat szoktak észlelni, de EKG + ultrahang kizárja a tényleges szívproblémákat. Ha voltál ilyen vizsgálatokon, és nem találtak semmit, nem kell szorongani a szívbetegségtől (ami csak rontja a pánikbetegséget), megnyugodhatsz, hogy a szíved jól működik.
2016. szept. 11. 22:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Erzek egy idegesito erzest,hogy mintha a hasam aljanal dobbana kilegzesnel valami, es ez idegesit olyan mintha a szivemtol jonne s olyat mozdulok akkor is erzem s akkor idegesit mintha pukkadna vagy dobbana egy inacska vagy nem tudom
2016. szept. 11. 22:50
 6/8 A kérdező kommentje:
De erezhetek infarktuson kivul mas psziches tunetet is igaz? Hogy mintha nagyot dobbana de megse stb igaz?
2016. szept. 11. 22:50
 7/8 anonim ***** válasza:
A panikbetegseg rengeteg fele tunetet tud produkalni! Amiket leirtal, hogy erzel az mind tipikus panikroham tunet. Nekem is van sajnos. Vagy szapora a szivveresem, vagy azt erzem, hogy nem dobog rendesen, de sem ultrahangon sem EKG-n nem talaltak szervi problemat. En is rettentoen szoktam felni, hogy most megall a szivem es egy eros szorongas es felelem van bennem. Napokig is akar, szoval probalj meg megnyugodni es tisztazni magadban, hogy ezt csak az agyad generalja, es keruld a stresszt, feszultseget!
2016. szept. 12. 13:15
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszod, szuleim is ezt mondtak tereljem mashova a figyelmem es ne feljek,mert ha baj lenne a vizsgalatok kimutattak volna
2016. szept. 12. 14:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!