Gerincproblémások, nektek mi vált be, hogy kényelmesen és a gerincetek számára egészségesen üljetek az autótokban?
Nekem leginkább pont az autóülések tették tönkre a testtartásom(nyilván erre rásegített az iskolákban régebben megtalálható fából készült székek a jó kis kemény háttámlájával)!
Mindig is "fekve" szerettem vezetni mert úgy kényelmes ,emiatt lett egy kis gerinc/testtartás problémám!
Korábban szerettem "hanyatt dőlve" vezetni. Az utóbbi években egyre inkább a függőleges felé kezd közelíteni a vezetőülés háttámlájának az állása.
A párom szerint úgy vezetek, mint aki karót nyelt. ;)
(viszont így kevésbé fárad el a derekam/gerincem)
Magyarázat.
Nálam, a 4.-5. csigolya között találtak évekkel ezelőtt, egy kitüremkedést. Azt tanácsolták, óvakodjak a gerincoszlopot érő függőleges terheléstől és rázkódástól, hogy ne "verődjenek össze" a csigolyatestek. Ehhez képest a függőleges üléspozíció a legkényelmesebb.
Na ennyit az orvostudományról............... :(
a helyes testtartás nem ugyanaz az egyenes háttal
helyes testtartásban, ha az izmok megfeszülnek tudtok emelni, fekvőhelyzetben viszont az apró bukkanók is fájnak.
Én személygépkocsit vezetek. Sokszor és sokat. Ez azt jelenti, hogy havonta 5-6 ezer km-t, több mint 10 éve.
Az szgk. ülése is egyfajta "szék", amihez ékpárnát javasolnak. Nekem az kevés, ezért vettem egy hengerpárnát, ami abban segít, hogy a deréktáji szakaszon a gerinc anatómiai vonalát az autóban is fenntartsa, ne engedje, mint egy C-betű begörbülni az ülésbe, így nem fokozza a panaszaimat, a porckorongok nem közötti előboltosulásokat nem engedi kintebb bújni.
Nekem kevés az ülésbe gyárilag épített kitekerhető deréktámasz, ezért vettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!