Lehet, hogy CUKROS vagyok/ (leszek)? 3 fürt szőlőt ettem este és éjjel totál kiszáradt a szám, iszonyú szomjas lettem.
Attól,hogy este kiszáradt a szád még nem vagy cukros.
Meleg is volt,a levegő is lehet száraz,meg kaja után egyébként is igényli a szervezet a vizet.
A gyakori, intenzív szomjúság valóban utalhat cukorbetegségre, de ez nem azt jelenti, hogy ha egyszer kiszáradt a szád, akkor már cukros vagy. Sokkal hétköznapibb okai is lehetnek a szájszárazságnak. Mondjuk nyitva volt a szád álmodban, és ezért kiszáradt. Vagy egyszerűen túl keveset ittál, és szomjas voltál.
Amire ügyelni kell: a 2-es típusú cukorbetegségben a legnagyobb rizikófaktor a helytelen étrend és az elhízás. Tévedés, hogy nem szabad cukros dolgokat enni/inni, mert az valami sátántól való dolog, és akkor egyből cukros leszel. Viszont a helyes életmódra ügyelned kell, egészséges táplálkozás, rendszeres testmozgás, stb.
Meg esetleg megmérethetnéd a vércukorszintedet.
Ezt egy laborvizsgálat tudná csak kideríteni.Szomjúság a melegtől is lehet. Nem beszélve arról, hogy beszélik hogy a a gyümölcs mennyire jó szomjoltó.... hát a nagy frászt! Én jobban szomjas leszek utána. Még a dinnyétől is pedig az sok vizet tartalmaz.
Sok minden közre játszhat nemcsak örökletes tényező, hogy valakinél kialakul. Az egészségtelen táplálkozás szerepet játszhat a kialakulásában, de nekem van két olyan ismerősöm akinél egészen fiatal korban egy megfázás utáni állapot, a másiknál pedig egy sokkhatás hozta ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!