Ránéznétek erre a leletre?
Glükóz éhgyomri:5,8 mmol/l
(normál érték:3,3-5,6)
120':6,2mmol/l
(normál érték:4,0-7,7)
Vizelet:1,0mmol/liter
(normál érték:0,1-0,8)
(A családban van több cukorbeteg is)
Kell aggódnom?
Ez esetleg inzulinrezisztencia?
15/l
Neked is köszönöm a választ!
Cukorterhelésen voltam,csak éhgyomrit mértek utána kaptam cukros vizet és két óra múlva mértek még egyet..
Inzulinterhelésen nem voltam,akkor ebből azt nem lehet megállapítani?
A 0' és 2 órás az nagyon kevés, a közte lévő nagyon fontos adat, ha van súlyfelesleged akkor 3pontos kell (0-60-120percben) ha normál/sovány akkor 5pontos mérés (0-30-60-90-120perces) és ugyanezt inzulinra, tehát 6 értéket kell találni legalább a leleten, mert a cukor és inzulin együtt kell. Vannak számok/arányok/indexek amikből így lehet megmondani a cukorgondot és az inzulingondot.
IR-t ebből nem lehet tudni, a cukornak nincs hozzá köze. Van akinek a cukra gyönyörű, de az inzulinja borzalmas és nem is venni észre.
A normál érték a leleten volt!És azért ennyik a normál értékek ,mivel ebben a korban más értékek alapján nézik,mint egy felnőttét azt mondták a laborba!
Csak ennyi volt ráírva a lapra,nem vagyok túlsúlyos egyáltalán sőt..
Csak kétszer vettek vért azért ennyi értéket adtam meg én is
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!