Hova érdemes menni cukorbetegség gyanújával?
Heti 1-2x előjön az, hogy szédülök, remegek, ideges vagyok, és ez csak étkezés után javul meg. Emellett lassan 1 hónapja zsibbad a nagylábujjam. Arra gyanakszom, hogy a cukrommal lehet baj (anyai és apai ágon is vannak cukorbeteg rokonaim, ülőmunkát végzek, el vagyok hízva, tehát jogos a gyanakvás).
Ilyenkor rögtön szakorvoshoz kell fordulni, vagy elsőkörben elég a háziorvost meglátogatni? Milyen vizsgálatokat fognak végezni? Hogyan érdemes menni (étkezzek normálisan előtte vagy éhgyomorral)?
19F
Háziorvosnak mondd el a gyanúdat,ő meg majd mondja a továbbiakat,de valószínűleg ott helyben is megméri a cukrodat.
Ha a családodban több cukorbeteg is van,ők is megmérhetik neked,érdemes több mérést csinálni,különböző napszakokban,valamint étkezések előtt,majd utána 1-1,5 órával.
Jó egészséget Neked!
Úgy van ahogy első írja.
Amúgy az àltalános tünetek nem azok amiket te írtál, hanem: sok ivás, sok pisilés, hirtelen fogyás, fáradtság, folytonos szájszárasság, acetonszagú lehellet és vizelet, làtás rosszabbodás.
Plusz azt írtad hogy evés után rendbejössz. Pedig pont akkor emelkedik a vércukorszint. Szerintem neked nem ezzel lesz gond.
19/L, cukorbeteg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!