Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Aggódnom kell, ha még soha...

Aggódnom kell, ha még soha nem voltam bárányhimlős? 15/L

Figyelt kérdés
Év vége fele leszek 16 éves, de még soha az életben nem voltam bárányhimlős. Azt sem tudom, hogy ez most csak tévhit vagy tényleg mindenki átesik rajta előbb-utóbb...?

2016. aug. 18. 22:26
 1/10 anonim ***** válasza:
37%
Te is voltal csak anyadek nem emlekeznek ra.
2016. aug. 18. 22:26
 2/10 anonim ***** válasza:
70%
Leszel! De ne aggódj egyszer mindenki túl esik rajta.Szerencsétlenebb helyzet mikor felnőttként éled át...tekintve ,hogy ha 2 évesen vagy himlős akkor arra nem emlékszel.
2016. aug. 18. 22:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még soha nem voltam, anyum tisztán állítja..
2016. aug. 18. 22:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenki volt bárányhimlős. Lehet ellene oltást is kérned és nagy valószínűséggel nem fogod elkapni. Az oltás nem 100%-os, de ha mégis összefutsz a betegséggel a tüneteid jóval gyengébbek lesznek és gyorsabb lefolyással gyógyulsz.

Felnőttek esetében a betegség lefolyása kicsit erősebb mint gyerekeknél, több kiütés, láz, rossz közérzet.

Terhes nők esetében komplikációkat okoz és veszélyezteti a magzatot, főleg akkor ha az anyuka a terhesség első 3 hónapjában kapja el.

2016. aug. 18. 22:35
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor érdemes oltást kérnem?
2016. aug. 18. 22:41
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én 17 évesen lettem bárányhimlős, elkaptam valakitől gólyatáborban (semmilyen gyerekbetegségem nem volt gyerekként). Semmi bajom nem volt, csak a pöttyök, amik miatt nem járhattam iskolába és az ofőm kiakadt, hogy nem fogok leérettségezni... Logika sok volt benne, na mindegy.

Nem tudom, másnak milyen, én nem éreztem betegnek magam.

Ha nem megyek gólyatáborba, kihagyom az egészet. Nem igaz, hogy mindenki átesik rajta, nyilván.

2016. aug. 18. 23:02
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én 18 vagyok és még mindíg nem volt :D
2016. aug. 19. 07:54
 8/10 anonim ***** válasza:
83%
Van, aki soha életében nem kapja meg. Ezért is nem ajánlják már az orvosok a gyerekek szándékos átfertőzését. Felnőttkorban sem sokkal súlyosabb a lefolyás, a szervezet nehezebben viseli a magas lázat.
2016. aug. 19. 17:57
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. aug. 25. 22:21
 10/10 anonim ***** válasza:
Sajnos én sem voltam pedig 30 éves elmúltam. Mérgelődöm is hogy éngem miért kerűlt el a himlő mikir mindenki átesett rajta?! S az a baj hogy ha eddig nem voltam ezután sem leszek. S az is baj hogy ha megpuszilnám a himlőskiütéseit akkir sem lennék beteg mert sajnos sose volt himlőm.
2019. nov. 13. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!