Aggódnom kell, ha még soha nem voltam bárányhimlős? 15/L
Nem mindenki volt bárányhimlős. Lehet ellene oltást is kérned és nagy valószínűséggel nem fogod elkapni. Az oltás nem 100%-os, de ha mégis összefutsz a betegséggel a tüneteid jóval gyengébbek lesznek és gyorsabb lefolyással gyógyulsz.
Felnőttek esetében a betegség lefolyása kicsit erősebb mint gyerekeknél, több kiütés, láz, rossz közérzet.
Terhes nők esetében komplikációkat okoz és veszélyezteti a magzatot, főleg akkor ha az anyuka a terhesség első 3 hónapjában kapja el.
Én 17 évesen lettem bárányhimlős, elkaptam valakitől gólyatáborban (semmilyen gyerekbetegségem nem volt gyerekként). Semmi bajom nem volt, csak a pöttyök, amik miatt nem járhattam iskolába és az ofőm kiakadt, hogy nem fogok leérettségezni... Logika sok volt benne, na mindegy.
Nem tudom, másnak milyen, én nem éreztem betegnek magam.
Ha nem megyek gólyatáborba, kihagyom az egészet. Nem igaz, hogy mindenki átesik rajta, nyilván.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!