Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ez lehet mandulakő?

Ez lehet mandulakő?

Figyelt kérdés
Kb másfél hete gyógyultam meg a mandulagyulladásból és két napja figyeltem fel a mandulámon egy ilyen fehéres szürkés valamire. Visszamentem az orvoshoz, ő azt mondta, hogy ez ártalmatlan elváltozás, a gyulladásból visszamaradt elhalt baktériumok és más szennyeződések elmeszesedése lesz, azaz mandulakő. Valóban lehetséges ez? [link]

2016. aug. 7. 08:37
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kinyomkodni,ne maradjon ott.Később okozhat rossz szájszagot.Ha elmész a gégészetre a doki is kiszedi a mandulaköveket (először nekem is ott szedték ki),de látom neked elég hegesek,kráterosak a manduláid,lehet egy hét múlva megint ki kell szedni,jobb ha megtanulod eltávolítani.Ha nem túl erős a torok reflexed,kis öklendezéssel,könnyen meg tudod csinálni.Férfi v. nő vagy?

33 évesen nem valószínű,hogy kiviszik a manduláidat,csak nagyon indokolt esetben,előbb kellett volna kivetetni.

Nekem 1-másfél év után szünt meg a mandulakő,kipróbáltem minden öblögetést:sós víz,kamilla,Listerine szájvíz.Már egy éve nincs mandulakövem,csak idült garatgyulladás miatt járok a gégészetre.Nekem ilyen a torkom:

[link]

A jobb oldali mandulám feletti nyílásban volt a mandulakő,könnyű volt kipiszkálni.Nekem sima a manduláim felülete,ott soha nem volt kő.

2016. aug. 13. 06:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!