Ez lehet mandulakő?
Figyelt kérdés
Kb másfél hete gyógyultam meg a mandulagyulladásból és két napja figyeltem fel a mandulámon egy ilyen fehéres szürkés valamire. Visszamentem az orvoshoz, ő azt mondta, hogy ez ártalmatlan elváltozás, a gyulladásból visszamaradt elhalt baktériumok és más szennyeződések elmeszesedése lesz, azaz mandulakő. Valóban lehetséges ez? [link] 2016. aug. 7. 08:37
1/11 anonim válasza:
Hallgass az orvosodra. Esetleg próbáld meg a sós vizes oldatot vagy az ezüstkolloidot öblögetésre.
2/11 A kérdező kommentje:
A sós vizes gargalizálást milyen gyakran kell végezni, és mennyi idő kb mire használ?
2016. aug. 8. 22:00
3/11 anonim válasza:
Ez nyilván egyénenként változó... de jó baktériumölő. Reggel-délben-este próbáld meg. Jobbulást!
4/11 A kérdező kommentje:
Már teljesen jól érzem magam, csak ez a valami zavar egy kicsit, mivel még nem volt ilyenem, vagy esetleg eddig nem figyeltem fel rá. De azért köszönöm.
2016. aug. 8. 22:04
6/11 anonim válasza:
Megnéztem a torkod a képen,elég csúnyák a manduláid,nagyok,lyukacsosak.A torkod még mindig piros.Mennyi idős vagy?Esetleg érdemes lenne kivetetni.Addig is gargalizálj kamillával napi 3x és szedegesd ki rendszeresen a mandulaköveket.Ártalmatlan dolog de undorító és rossz leheletet okoz.Nekem is volt mandulakövem,gargalizáltam és kinyomkodtam,hónapokig kinlódtam vele mire végre megszünt.Nálam a mandulám feletti nyílásbam volt,az első-hátsó garatív között.
7/11 A kérdező kommentje:
33 éves vagyok. 12 éves koromban volt egy nagyobb tüszös mandulagyulladásom. Azóta ilyenek a manduláim. Most 20 év után volt ísmét begyulladva ez ídö alatt nem volt vele gondom. Megfázva ís csak évente egyszer szoktam. Az orvosom még soha nem mondta, hogy ki kellene venní. De ha rővid ídön belűl ísmét begyullad fontolóra veszem a kívételt.
2016. aug. 9. 10:32
8/11 anonim válasza:
Lehet, hogy van ott mandulakő. Maga a kő a mandulán lévő lyukakban az ételmaradékokból gyűlik össze és néha magától is kijön (pl hapcizásnál). Próbáld meg kinyomni (egyébként nagyon büdös maga a kő, így szájszagot és kellemetlen szájízt okozhat)
Youtuben vannak videók hogy hogyan kell kinyomni -> tonsil stone removal
A kép alapján nem tudom megítélni, hogy neked van-e de nekem se látszódott kívülről (ha éppen látszódott akkor meg fehér volt))
9/11 A kérdező kommentje:
Néztem vidókat, hogy hogyan távolítják el és én is megpróbáltam de még nem sikerült. A mandulámon lévő lyukból jött egy kevés törmelék de nem mertem erősebben nyomni. Ha nem sikerül kinyomnom az nőhet még ennél is nagyobbra? Vagy orvossal is ki lehet szedetni?
2016. aug. 10. 09:25
10/11 A kérdező kommentje:
Egyébként maga a kő nem okoz semmilyen kellemetlenséget eddig nem fáj és nincs tőle kellemetlen lehelet sem. Igaz még alig egy hete fedeztem fel. Később okozhat még fájdalmat vagy kellemetlen leheletet ha nem távolítom el?
2016. aug. 10. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!