Mivel szokták, ill. lehet kezelni az idegalapú magas vérnyomást?
Figyelt kérdés
Közel 20 éve van magas vérnyomásom, szedek rá gyógyszereket. Egy ideje megfigyeltem, a gyógyszerek ellenére mégis felmegy, ha ideges vagyok (de intim izgalmi állapotban is). Néha zavaró mértékig, azaz kisfokú rosszullét állapotáig. (hirtelen bekövetkező fejfájás, szédülés, émelygés)
Lehet, a korral jár, de elég sokat stresszelek, idegeskedek manapság.
2016. aug. 3. 22:35
1/3 A kérdező kommentje:
Próbáltam a meditációt, de csak alkalmilag segít ellazulni, a meditáció idejére, azon kívül nem sokat segít.
A stresszes munkával is felhagytam, manapság itthon dolgozom, a saját tempómban.
45 éves ff
2016. aug. 3. 22:39
2/3 anonim válasza:
Sport, fogyás, aktív nem élet, vegetáriánus életmód. Fontos, hogy ne ülő munkát végezz, hanem olyat, ahol mozognod is kell. Például kábelszerelő, postás, pizzafutár, bármi ami mozgatja a testet és az elméd is.
3/3 A kérdező kommentje:
Mozgok, torna, kerékpározás (benti és kinti). Bár ülőmunkát végzek egy ideje.
Nagyjából 20 évig fizikai munkát végeztem, de az cseppet sem segít, sőt sokat kivett belőlem.
2016. aug. 4. 07:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!