Magas vérnyomást milyen táplálkozás okozhatja?
Illetvre okozhatja-e egyáltalán, vagyí más is lehet a háttérben?
Valószínűleg magas a vérnyomásom évek óta (140/100), de néha feljebb ment az alsó.
Otthon rendszeresen sok sukortartalmú dolgot ettünk a csokitól a süteményeig, üdítőis mindent.
2 napja nem csinálok mást mint hogy ezeket elhagytam, mindnen mást (húsok stb.) változatlanul fogyasztom, az első nap 140/95, a második nap 125/87-et mértem. (persze azóta folyamatos a tompa fejfájás)
Ez utalhat valami más problámára, vagy okozhatja egyszerűen a rossz táplálkozás?
Genetikai dolog is lehet.
Nyilván aki alapvetően sok zsírt, szénhidrátot fogyaszt, keveset mozog, gyakran van stresszes helyzetben, környezetben, náluk sokkal valószínűbb a magas vérnyomás betegség kialakulása, de sajnos mindezektől függetlenül is lehet valaki magas vérnyomás beteg.
Én rendszeresen sportolok, kövér nem vagyok, de egy 10kg minusz elférne.
Azt tudtam hogy néha magas, viszont az üzemorvosi vizsgálaton volt egyszer 160/110, az kicsit megijesztette, azóta méregetem, nagy átlagban 140/100 jött kb. 1 hétig, most 128/85 lett hogy leálltam az ipari mennyiségű édességről.
Vércukor sosem volt magas. Viszont régebben azt mondták hogy a kávé magas vérnyomást csinál, mostanában meg mindenkitől azt hallom hogy a kávénak nincs ebben szerepe.
A kávét szeretem, de mivel nem függök tőle, 30 nappal a vizsgálat előtt abbahagytam, és úgy néz ki tényleg nem lett jobb.
Genetikai sajnos elképzelhető, mert mindkét szülőmnek magas, de mondjuk ők sokkal egészségtelenebbül éltek, ezért is lep meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!