Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gombóc (érzés) a torokba...

Gombóc (érzés) a torokba mitől lehet?

Figyelt kérdés

Nagyjából április óta van ez így, nem tudok tőle aludni se rendesen. Olyan mintha egy kisebb gombóc lenne a torkomban, de az orvosok nem találnak semmit. Ma voltam gégészeten, annyit mondtak, hogy biztos a stressz, várjak, majd elmúlik, én viszont kétlem, hogy április óta folyamatosan stresszes lennék.

Valakinek van valami ötlete, hogy mitől lehet, hogy lassan 3 hónapja nem múlt el?

Előre is köszönöm :)

2016. júl. 27. 21:46
 1/9 anonim válasza:
Nekem is ez van nekem anyukám holnap ker időpontot...kíváncsi leszek mit mond az orvos...😢😢 félek..😭😭
2016. júl. 27. 22:09
 2/9 anonim ***** válasza:

Én is a stresszre tippeltem így elsőre, de...

Ha szervi oka lenne, ehhez más tünetek is társulnak.

Légúti problémák esetében: mandulagyulladás, rekedtség, vírusos fertőzés.

Lehet allergia. A reflux is hasonló tüneteket vált ki, amihez esetleg gyomorégés is társulhat.

Pajzsmirigy megbetegedése. Esetleg, valamilyen daganatos elváltozás, ritkábban idegi kisugárzás gerincsérv esetén. És persze a stressz.

2016. júl. 27. 22:10
 3/9 anonim ***** válasza:

Sorolom az okokat: stressz, reflux, nyelőcső diverticulum, gyulladás, a gyulladáshoz kapcsolódó allergiás rhinitis, fogászati kórképek, polipok, jó és rosszindulatú daganatok egyaránt és pajzsmirigyproblémák.

Nálad egyébként tényleg tényleg a stressztől lehet.

2016. júl. 27. 22:12
 4/9 A kérdező kommentje:

Esténként előfordul gyomorégés is, néha napközben is, de az ritkább.

Nyelnem is nehéz, olyan mint amikor kisebb voltam és mandula gyulladásom volt, csak nem fáj.

2016. júl. 27. 22:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Ez allergia lesz.
2016. júl. 27. 23:42
 6/9 anonim ***** válasza:
Reflux vizsgálaton voltál?
2016. júl. 28. 08:12
 7/9 A kérdező kommentje:
Nem, még nem voltam
2016. júl. 28. 23:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom segítek-e így utólag, de megjegyzem, nekem több mint fél évig volt gombóc érzés a torkomban, illetve folyamatosan krákogtam - nem hangosan persze, szüleimen kívül senki se vette észre, nem úgy mint amikor mondjuk "köszörüljük a torkunkat", érted. És SEMMIFÉLE szervi ok, betegség nélkül, pedig ezalatt az idő alatt voltam két fülorrgégésznél (egyik akkut mandulagyulladást mondott, másik refluxot és egyiknek se lett igaza, nem csoda, szegények jó hogy nem tudták mi bajom) illetve voltam vérvételen, hasi ultrahangon a reflux miatt.

Nekem egyszer volt hogy egyáltalán nem tudtam tőle aludni, sőt úgy éreztem nem kapok levegőt - szüleim nyugtatgattak - annyira aggódtam miatta, meg úgy általánosságban idegesített, szóval engem inkább zavart az, hogy nem tudtam mi bajom van (rákra gyanakodtam persze) mint maga az egész tünet. Mire vége lett az utolsó vizsgálatnak is, és kiderült semmi bajom, elmúlt ez az egész sz@r hálistennek. Azóta csak szívbetegség-tüneteim voltak, persze szervi baj nélkül :)

Am stressz állhat a háttérben, illetve pszichoszomatikus tünetekre való hajlam, némi hipochondriával, na ez a 3 együtt tud durva dolgokat produkálni - tudom saját tapasztalatból.

2016. aug. 11. 19:04
 9/9 krisz035 válasza:
Sziasztok! Nekem idén agusztus óta van ez a gombóc érzés egy tüdő és horgogyulladas után. Uvulamat is levágták mert eléggé nagy volt . Most december van voltam különböző gegeszeknel volt lapiroszkop is de senki nem talál semmit . Én viszont érzem hogy van valami és néha nyelés után mikor kifelé fújnám a levegőt valami slejm is van amit nem vagy nehezen tudok felkohogni kikopni. Már kezdek bele örülni :( legalább tudnám mi lehet a baj . Most utoljára pár napja elmentem maszekhoz rutin vizsgálatok utan azt mondta gége hátsó részén bkicsit gyulladás van lehet reflux . De 5 hónapja senki nem vette ezt észre ha valóban az? Mert semmi extra vizsgálat nem volt . Szerintetek mi lehet ez? Én bevagyok szarva hogy rák de ezt kizárták. Én úgy bvagyok vele ha lenne egy ct na az zárná ki részemről ezt .
2019. dec. 19. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!