Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Kezdjek el aggódni? Azt...

Kezdjek el aggódni? Azt hiszem, veszett lettem!

Figyelt kérdés
Nemrég megharapott és megkarmolt egy macska, amelyik lehet, hogy veszett volt, nem volt beoltva ellene. Furán viselkedett, odaengedett magához, meg is simogattam, dorombolt is, de hirtelen belémkapott úgy, hogy vérzett is a helye. Kezdjek el aggódni?

2016. júl. 12. 12:50
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Értem, de mifelénk nem olyan egyszerű dokihoz menni, nagyon messze van, esetleg valakivel fel tudnám venni a kapcsolatot?
2016. júl. 12. 13:29
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, karmolással nem terjed, csak kár, hogy azt írta, hogy meg is harapta.
2016. júl. 12. 13:31
 13/16 anonim ***** válasza:
a balesetire vagy ügyeletre telefonáljatok be érdeklődni. elmondod neki is,aztán csak mond valami hasznosat. de elsősorban a balesetire,legalábbis ahol én lakok, a baleseti foglalkozik ezzel.vagy a háziorvos is biztos tud adni tanácsot.
2016. júl. 12. 14:35
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha nem habzott a szája, és tiszta volt a szőre, akkor tuti nem volt veszett.

Attól nem veszett, ha megharap

2016. júl. 12. 14:51
 15/16 anonim ***** válasza:
55%
a macska jellemzően agresszív, ha veszett, nem enged magához. ha a "nemrég" nem az elmúlt 1-2 napban volt, és veszett vagy, kezdd ásni a halógödröt!
2016. júl. 12. 15:01
 16/16 anonim ***** válasza:
annyira azért nem súlyos a helyzet, több hónap is lehet a lappangási idő, igaz a macska ha veszett főelg fejre támad és mivel közelebb van az agy ott rossz esetben csak 5-6 nap a lappangás, ameddig az idegrendszeri tünetek nem jelentek meg lehet oltani, ha még 3-4 napig nem jelennek meg oltás után akkor nincs baj, ha sok idő telt el eleve egyből 2 oltást adnak be, egyébként azonnal csak 1-et majd napok múlva a következőt és hetek múlva még kettőt.
2017. máj. 31. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!