Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Orrvérzés van okom aggódni?

Orrvérzés van okom aggódni?

Figyelt kérdés

2 hét alatt 2x is vérzett az orrom meló közben(nehéz fizikai munka pl: törmelék lapátolás/hordás)

és nem kicsit vérzik hanem rendesen csöpög de pár perc alatt el is áll

viszont pl kondi közben sosem vérzik pedig nagy súlyokkal edzek

nem tudom számít e hogy száraz poros helyen melózunk

am 22vagyok 182cm 87kg

vérnyomásom 130-140 körül van attól függ mennyire vagyok nyugodt pl van mikor 118 meg van mikor 146 de átlag 130 körül mozog

2016. jan. 19. 17:48
 1/2 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs komolyabb baj csak gyengébbek az érfalaid. Nekem volt olyan időszak hogy naponta vérzett, volt hogy többször is. Nekem sok orrfújás miatt szokott előjönni (allergia, megfázás) lehet te is allergiás vagy, pl a porra, de nem tudom. Mindenesetre ez még nem olyan mértékű ami miatt aggódni kéne. Azért elmehetsz orvoshoz, ott megmondják hogy el kell e égetni esetleg vagy elég egy kenőcs rá ami segít.
2016. jan. 19. 17:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni, csak a száraz levegő miatt kiszárad az orrod is, és könnyebben elpattan egy ér. Szerencséd, hogy csak pár percig vérzik, nekem 3 és fél órán át ömlött, mire bevittek a kórházba. Ne félj, nincs gond. Próbáld ki azt, hogy ha van otthon mielőtt mennél melóba kend be az orrod nyílását körömvirág krémmel, ez enyhén megakadályozza, hogy kiszáradjon és emiatt megfeszüljön az érfalad.
2016. jan. 19. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!