Ez már gerincsérv lenne?
Figyelt kérdés
6 éve voltam reumatológián, ahol a ct-n azt állapították meg, hogy ugyan sérv még nincs, de kialakulóban van (discus protusio). Azóta is fáj a hátam, a derekam, de nem foglalkoztam vele. Mostanában viszont olyan panaszom van, hogy bár fáj munkavégzés közbsn is, de leginkább akkor amikor megpihenek. Lefekszek, és alig bírok felkelni, megmozdulni.2016. júl. 12. 09:02
1/2 anonim válasza:
Igen az. És van egy jó hírem: nem kell a műtéten gondolkozni, hanem be kell tanulni az erre való gyógytornát, ami lényegében teljesen panaszmentessé tehet. Viszont minden nap rá kell szánni az időt.
2/2 anonim válasza:
Nekem is protrusio-t állapítottak meg két éve. Ha lágyéki részen van, akkor sokszor ülés közben a legfájdalmasabb. Szerencsére még az erősen kitüremkedő sérvek is visszafejleszthetők, bár nálad már sok ideje fennáll a probléma. Én a diagnózis után azonnal elkezdtem életmódot váltani: gyógytornára/manuálterapeutához jártam, majd amikor annak vége volt, akkor magamtól csináltam és csinálom tovább a tornát naponta. Az úszás is nagyon hatékony, a hátúszás különösen. Ha ülőmunkát végzel, érdemes venni egy normális, deréktámasztós széket és/vagy dinamikus ülőpárnát. Ezen kívül rengeteg gyógymód van még, de ezt az orvosokkal kell megbeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!