Gerinc servem van az egyik orvos azt mondta h ki van fakadva a masik azt h nem Mi lesz akkor ha nem műtettem meg? 21 eves vagyok
ha nem tudsz mozogni már műttesd meg.
ha tudsz edzeni, akkor edzél.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__7814765-..
Meg kell röntgeneztetni vagy MR-eztetni, akkor biztosan kiderül, hogy a prolapsusig eljutottál-e. Mondjuk 21 évesen elég gáz lenne. Ha még nem, akkor csontkovácsolással, huzamosabb, rendszeres gyógytornával visszafordítható a protrusio. Lumbalis porckorong van érintve? Mennyire súlyosak a panaszok?
(egy csontkovács)
Hát voltam MRI egyik orvos azt mondta kivan szakadva a másik azt hogy nincs
A panaszok nálam úgy vannak hogy 3 havonta egyszer elő jön 4-5 napra de akkor nagyon fáj ilyenkor semmi bajom tünet mentes vagyok teljesen
Neem kaptam róla képet!! Ugy h sajnos nem tudok !!
Aki nézte legeloszor az mri eredmenyemet doki azt mondta h nincs az orvosom meg azt h ki van ő mar mutene
Kedves Kérdező,
Első ízben nem a műtét a megoldás. A konzervatív terápiák felé kell fordulni. A legtöbbet a gyógytornával érhet el. Érdemes felkeresnie egy jó gyógytornászt és/vagy manuálterapeutát, illetve gyakran egy a kettő. Sok gyógytornász használ manuálterápiás technikákat, melyekkel segítenek a csigolyát vagy a porcot helyre állítani, ezáltal az idegeket felszabadítani. Ilyenkor az esetleges zsibbadás vagy fájdalom csökken és a páciens egyre inkább visszatérhet a hétköznapokhoz, de hogy ez így is maradjon a törzsizmokat meg kell erősíteni személyre szabott gyakorlatok segítségével.
Leginkább az a fontos, hogy a beteg tegyen önmagáért, tornázzon, tanulja meg a helyes testtartást, ülést, válassza ki a megfelelő sportot és relaxációt, egyen, igyon megfelelőn stb. szóval jócskán van mit tenni a műtéten kívül.
Ha ilyen fiatalon megműtik, számolnia kell azzal, hogy előbb utóbb a műtött szegment felett vagy alatt újra sérv keletkezik, mert ez törvényszerű.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
3 esetben kell műtőt:
- inkontinencia esetén
- elviselhetetlen fájdalom esetén
- nem megfelelő izomműködés esetén (elsorvadhat az izom)
ha ezek közül egyik se áll fenn akkor felejtsd el a műtétet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!