Lábfájdalmak, tudnátok segíteni?
Sziasztok.
Édesapámnak közel 3. hónapja intenzíven fáj ill zsibbad a bal lába,de már a jobb is elkezdte..
Eleinte infúziót kapott rá ami segített.
De már az sem használ,össze vissza küldik,de semmi tényleges infót nem mondanak,vagyis ők is találgatnak.
Szegedre szeretném elvinni,de nem tudok konkrét orvost ki erre van specializálódva.
Mert ugye magasvérnyomása van,ill cukorbeteg.
És sokan ereire tippelnek,ami oké.
De 1 masszőr gerincén megnyomott 1 pontot,és a fájdalom elmúlt,és csak zsibbadt.
Szóval szerintem idegbecsípődés ill gyulladás van.
És MRI-re nem akarják elküldeni,és látatlanból 1 15 ezres gyógyszert akarnak felíratni (hidrogén terápiára hallgat)
Ez nem is volna gond,ha tudnák h hat..,de semmit nem néztek meg,ránéznek és mondanak 1-2 dolgot.
Ebben tudnátok segíteni h Szeged,Kecskemét-en van e ilyen orvos,és ha igen esetleg 1 nevet meg telefonszámot kérhetek?
Köszönöm előre is bárkinek.. :)
Gerincgyógyászatra kellene megpróbálnod bejuttatni, esetleg reumatológiára. Minimum egy röntgent kéne csinálniuk, hogy van-e porckorong probléma.
Sajnos konkrét hellyel, névvel nem tudok segíteni, de érdemes akár magánban is elmenni és kivizsgáltatni a kérdést, kizárni a gerincproblémát, vagy igazolni.
semmit se csinálnak a gerincklinikákon vagy reumatológián. porckorongsérv, mindenkinak az.
Röntgennel nem vizsgálható a porckorong csak mri vel.
A hidrogénes is átverés
porckorong.hu -t érdemes megnézni de ott se sok minden van. Nyújtani kell a gerincet. kipróbálni a fitball on hanyatt fekvést, alváskor is hasonló helyzetbe aludni ha lehet. pl ülőpárna.
Nyakat is nyújtani.
Amúgy meg hát edzés segíthet:
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__betegsegek__7814765-..
2# Országos Gerincgyógyászati Központban nekem digitális röntgent csináltak derékfájdalmak miatt, és megállapították, hogy a legalsó ágyéki porckorongom lapos. Szóval lehet vizsgálni porckorongot röntgennel is, bár nyilván az MRI a legjobb, csak oda iszony nehéz bejutni. Hacsak nem fizetősen.
Hogy mit csinálnak: vagy gyógytornára utalnak be, vagy ha műteni kell, akkor azt teszik.
porckorong.hu-n nagyon általános dolgok elérhetőek csak, én voltam Bene Máté előadásain is, és iszony nehéz bejutni hozzá, hogy személyre szabottan tudjon segíteni.
nincs személyre szabott gyógytorna, kb 10 féle gyakorlat van hát erősítésre.
vicc, hogy mindenki bekajálja ezt a gyógytorna hülyeséget
"De 1 masszőr gerincén megnyomott 1 pontot,és a fájdalom elmúlt,és csak zsibbadt." - ez alapján tényleg porckorong-probléma lehet. De valóban, nem találgatni kéne, hanem MR-ezni.
#4-es írja jól, nem a #2-es, röntgennel is lehet porckorongot vizsgálni, de az MR pontosabb képet ad.
Bene Máté szerintem is k. jó szakember, bár személyesen nem ismerem, csak a videói alapján. Ezt pl. tudom ajánlani ebben az esetben is:
https://www.youtube.com/watch?v=tEhzPHw7g-4
Ártani nem fog akkor sem, ha nincs porckorong sérv/protrusio/discopathia. Ha a gyakorlattól 5-7 napon belül javulás lép fel, az önmagában valószínűsíti a porckorong problémát.
(egy csontkovács)
Kedves Kérdező,
Érdemes lenne egy gerincvizsgálatra elmenniük egy tapasztalt manuálterapeutához, illetve gyógytornászhoz, mert a gyógyszerekkel és a további orvosi vizsgálatokkal nem biztos, hogy előrébb jutnak. Persze lehet több MRI-t és röntgent készíteni, csak azzal nem lesznek előrébb. Érdemes tényleg a tudatos terapeutákat keresni, akik Maitland vagy Mulligan manuálterápiával kezelik a sérves pácienseket.
Üdvözlettel,
Szabó Klára - gyógytornász
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!