Röviden megpróbálom leírni a kis történetem, reménykedve abba, hogy valaki tud segíteni, mert orvosról orvosra járva sajnos sikertelenül jártam. Mit tehetek a gyógyszerfüggőség ellen, a leszokást illetően?
3 éve kezdtem el szedni, előszőr a 2mg-os rivotrilt, amit nem sokáig szedtem (kb 1 hónap), majd át tértem a xanaxra, melyből előszőr esténként szedtem csak,hogy aludni tudjak, és akkor eleinte még nagyon jó volt, nyugodtan aludtam, de egyre több gyógyszer kellett,hogy érezzem azt amit a legelején. Én egy kapcsolatom miatt kezdtem el, nagyon sokat bántott a párom ok nélkül, de nem is fogom rá teljesen a dolgot, együtt éltünk és jó volt nyugodtan lefeküdni aludni, amit akkor a gyógyszernek köszönhettem. És most ott tartok, hogy össze vissza szedtem az utóbbi időben, volt hogy az 1mg-os xanaxból megettem már 20db-ot is, és volt,hogy csak egésznap bevettem 4 dbot és elvoltam. Le szerettem volna tenni a gyógyszert, és jöttek a kibirhatatlan elvonási tünetek. Szédülés, ájulás, szívverés mintha maratont futnék éppen fekvő helyzetbe, hát/láb/mellkas fájdalom, rossz látás, és arról nem is beszélve,hogy memóriazavar is jelentkezett erős mértékben ezalatt a 3 év alatt. Most nemrég vittek be mentővel a toxikológiára,elájultam, kaptam infúziót, és saját felelősségre haza jöttem. Most elvagyok napi 4 mg-al amit Édesanyám oszt be nekem időre pontosan, de az csak arra jó,hogy az elvonási tüneteket ne olyan vészesen éljem meg, viszont érzem magamban az erőt,hogy ezt a napi 4 mg-ot (1mg-os xanax) letudnám csökkenteni.
Szeretném a hasonló helyzetű, magában empátiát érző társaimtól a segítséget kérni. Negatív kommenteket elfogadom, mivel ez az Én hibám,hogy elkezdtem aláírom, viszont inkább segítséget szeretnék kérni tőletek.
21/L
És, ha szerinted érzek magamban annyi erőt, hogy itthon letegyem felezgessem 2 hetente , vagy 3 mondjuk ???
orvossal mindenképp fogok beszélni, beszéltem már párral, meg voltam egy magánklinikán is, azt mondták feküdjek be, de nem érzem szükségét, engem azért nem vitt el annyira a gyógyszer még ennyi idő alatt sem, mint másokat elvitt volna már rég, főleg ekkora adag. Azt mondták nem értik hogy nem állt le a szívem ekkora adagoktól, igazából engem az elvonási tünet sem zavarna, ha nem érezném,hogy a pulzusom 150 felé halad
De miért jöttél haza a toxikológiáról? Ott szakértő kezekben sokkal könnyebben ki tudtál volna jönni ebből a pokolból.
Igen, sajnos ez olyan, mint a drog elvonási tünet. Én ugyan soha nem drogoztam, viszont szedtem és szedek xanaxot. Pánikroham miatt kezdtem el, a kibírhatatlan tünetei miatt. Ahogy egyre inkább megnyugodott az életem, elkezdtem leépíteni a xanaxot. Naponta összesen 2 mg-ot szedtem, egyet este, egyet reggel. Én szinte morzsánként hagytam el, máskülönben eszméletlen rosszul voltam. Úgy képzeld el, hogy körömreszelővel szedtem le az 1 mg-osból hetekig, utána megint hetekig egy kicsit többet. Több hónapig tartott, mire reggel eljutottam a 0,5 mg-ig és este is.
A reggelit fél évig tartott elhagyni, sajnos az estit nem tudtam. Ahogy csökkentem, jön a pánikroham, jelenleg szünetet tartok, de szándékomban áll teljesen elhagyni. Szóval nagyon nagy türelem kell hozzá és kitartás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!