Cukorbetegség: A citromléről és a fahéjról bizonyított, hogy lassítják a magas glikémiás indexű szénhidrátok fölszívódását?
Figyelt kérdés
2016. jún. 1. 16:38
1/3 anonim válasza:
Nem!
Nem lassítják.
Ami lassítja a szénhidrátok felszívódását az a zsír, meg a rost. Ezért lassabb a teljes kiőrlésű kenyér CH-ja is.
A citromlé nem csinál semmit a cukorral.
A fahéj állítólag csökkenti a vércukorszintet, mert javítja a sejtek cukorfelvételét, növeli az inzulinkiválasztást. Cukorbetegeknek faháj cseppek vagy fahéj tea mérsékelt fogyasztása javasolt. De csodát ettől sem szabad várni.
Kialakult cukorbetegségnél a fahéj javíthatja a diéta, a gyógyszerek és az inzulin hatékonyságát, de semmiképpen sem helyettesíti azokat!
2/3 anonim válasza:
Nincs konkrét tanulmány róla. A citrom, mint gyümölcs attól hogy savanyú még gyümölcscukorral (glükóz) rendelkezik, szóval kétlem hogy lassítaná.
Nekünk (ápolóknak) nem tanítanak ilyesmit.
3/3 anonim válasza:
MÁriamagtövis és a kurkumát próbáld meg, de fahéjtől ezzek jobbak. Nekem a máriamagtövis hidegen sajtol olaj 7 éh gyomri cukromat egyből 20 perc latt 5.2 vitte le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!