Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Cukorbetegség: A citromléről...

Cukorbetegség: A citromléről és a fahéjról bizonyított, hogy lassítják a magas glikémiás indexű szénhidrátok fölszívódását?

Figyelt kérdés
2016. jún. 1. 16:38
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem!


Nem lassítják.


Ami lassítja a szénhidrátok felszívódását az a zsír, meg a rost. Ezért lassabb a teljes kiőrlésű kenyér CH-ja is.


A citromlé nem csinál semmit a cukorral.


A fahéj állítólag csökkenti a vércukorszintet, mert javítja a sejtek cukorfelvételét, növeli az inzulinkiválasztást. Cukorbetegeknek faháj cseppek vagy fahéj tea mérsékelt fogyasztása javasolt. De csodát ettől sem szabad várni.


Kialakult cukorbetegségnél a fahéj javíthatja a diéta, a gyógyszerek és az inzulin hatékonyságát, de semmiképpen sem helyettesíti azokat!

2016. jún. 1. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Nincs konkrét tanulmány róla. A citrom, mint gyümölcs attól hogy savanyú még gyümölcscukorral (glükóz) rendelkezik, szóval kétlem hogy lassítaná.


Nekünk (ápolóknak) nem tanítanak ilyesmit.

2016. jún. 1. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
MÁriamagtövis és a kurkumát próbáld meg, de fahéjtől ezzek jobbak. Nekem a máriamagtövis hidegen sajtol olaj 7 éh gyomri cukromat egyből 20 perc latt 5.2 vitte le.
2016. jún. 1. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!