Warfarinról-Eliquisre hogyan? Leiden-mutáció APC rezisztenciámra K2 vitamint lehet-e, és ha igen mikortól kb?
27/f vagyok és kicsit több,mint 3 éve strokeot kaptam,amit apámtól örököltem. (Az ő génjei voltak a dominánsabbak,tehát heterozigóta) Mindkettőnknek életünk végéig vérhigító,sajnos a rosszabbul én jártam... ˇˇ Meg azt tudom,hogy... (Átállítás K-vitamin antagonista kezelésről ELIQUIS-re
Amikor a betegeket K-vitamin antagonista kezelésről ELIQUIS-re állítják át, akkor be kell fejezni a
warfarin- vagy más K-vitamin antagonista-kezelést, és az ELIQUIS-t akkor kell elkezdeni, amikor a
nemzetközi normalizált arány (INR) < 2,0.) Hematológusommal megromlott a kapcsolatunk,mert nem tetszett neki,hogy kifogott egy olyan beteget,akinek nem elég,hogy megtörtént az eléggé súlyos agyérkatasztrófája,aztán meg szeretne gyógyulni,vagy legalább is tünet mentes lenni. (És pár év múlva rendes gyógyszer szedés mellett 2.3. xx-edik strokeot kapni,vagy meghalni.) Így utána járkált/járkál a dolgoknak... Elsősorban abban kérném a segítségeteket,hogy... K2-vitamint lehet-e szednem ezen véralvadási problémám mellett? Eliquist nagy nehezen kiharcoltam a warfarin helyett(ami rövid távon jó,de hosszú távon katasztrofális mellékhatással bír)( azt szedem lassan 4 éve),mert az nem K-vitamin antagonista és nem akarok pl érelmeszesedésben (arterioszklerózis) meghalni!!! :P Meg havonta vérvételekre járkálni... (Sokan nem ismerik(leszarják) ezek szerint,az élethez való jogot és a hülyítés intézményes...) :/ [link] [link] [link] Itt nem írják,hogy... Lehet-e erre a problémámra is? (kerestem,de nem találtam) Előre is elnézést a sok szövegért,de annyi minden vár még rám ebben az életben és nem szeretnék meghalni! A válaszaitokat előre is nagyon köszönöm! :)
Kedves kérdező! Látom már régi a kérdés és remélem azóta megoldódott a problémád és jól vagy.
Nekem tavaly decemberben volt egy kisebb trombózisom és kiderült h Leiden heterozigóta vagyok.
Nekem nagyon rendes angiológusom van így hamar meggyógyultam. Én egyből Eliquist kaptam vagyis választottam mert elmondták a lehetőségeket. Nincs semmi tiltás se vérvétel maximum évente ajánlott vérvétel.
Én ha minden igaz elhagyhatom majd a gyógyszert ha sokat mozgok és ha fogyok. Egy év a kontroll idöpontja.
Én 26 éves vagyok és nő úgyhogy majd terhesség alatt lesz keményebb akkor szúrni kell minden nap magam. Ezen kívül lehet teljes életet élni csak figyelni kell a mozgásra, folyadékbevitelre és persze h soha ne szedjem vissza a kilókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!