Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Gombás lenne a lábam? (...

Gombás lenne a lábam? ( Képekkel )

Figyelt kérdés

Nos a helyzet a következő. 21 éves srác vagyok, 1 hónapja kezdtem el dolgozni. Heti 6 nap, napi 8 óra dögmelegben, munkavédelmi bakancsban. Az utóbbi időben nagyon elkezdett izzadni a lábam ( 100%-os pamutzokniban ), nap végére olyan a talpam mintha vízben áztattam volna, és ráadásul iszonyat büdös is. Az ujjakról hámlik a bőr, a talpamon pedig a képen látható állapot uralkodik. Eddig soha nem volt ilyen gondom. Mit csináljak? Valami konkrét krém rám, vagy ecetes áztatás? Már ha egyáltalán gomba. Itt vannak a képek :

[link]

[link]

[link]

2016. máj. 26. 13:05
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem gomba. Ez egyszerűen a sok talpalástól és izzadástól van.
2016. máj. 26. 13:11
 2/7 anonim ***** válasza:
72%
Ahogy kibújsz a cipődből, azonnal kenj rá antibakteriális gélt. DM-ben kb. 350 forint. Lefekvés előtt pedig valami zsíros krémet tegyél rá, pl Niveát.
2016. máj. 26. 13:12
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem gomba. Ki van száradva, meg mintha bőrkeményedés kezdődne a talpadon.
2016. máj. 26. 13:24
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, tehát nem olyan súlyos. Ez a gél a lábszag ellen is jó, vagy arra vegyek külön spayt?
2016. máj. 26. 13:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A lábszag gyakran bakteriális eredetű, szóval nagy valószínűséggel jó. De esténként feltétlenül kenj rá testápolót is.

Egyébként nem értem a lepontozást, saját tapasztalatból írok, nem csak a levegőbe beszélek!

2016. máj. 26. 17:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Sarokbalsamot próbáld meg.
2016. máj. 27. 10:43
 7/7 anonim válasza:
100%

Jégzselé is jó,egyébként vegyél a bakancsba normális talpbetétet és pamut/gyapjú keverékű zoknit is próbálj ki ha van rá módod.

Bőr katonai bakancsban járok télen-nyáron,volt mikor napi 10 órát volt a lábamon és semmi lábszag,izzadás.

2016. máj. 27. 22:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!