Van itt olyan, akinek idült torok-mandula gyulladása volt, de nem a mandula okozta és megtalálták a gócot? Mi volt az ok? Orvos is írjon, kérem!
Szia!
Megvolt a vizsgálat,olyan mint az SZTK-ban,hosszabb és alaposabb.Fél órát voltam bent.Először kikérdezett,betegségek,gyógyszerszedés,mütétek,majd megnézte a nyelvem és mért vérnyomást.Aztán következett a vizsgálat.Tölcsérrel belenétett mindkét fülembe,majd az orrlyukamba.Nagyra kinyittatta a számat,átnézte a szájüregem,szájpadlást,nyelv alatt,aztán hosszú "ÁÁÁÁ" és megnézte a torkom,2x is,sokáig.Spatulával megnyomkodta a manduláim,nagyon kellemetlen volt.Tükörrel a garatívek és a nyelvcsap mögé nézett,azt észre sem vettem.Majd egy gézlappal megfogta és kihúzta a nyelvem és ledugta a torkomig a gégetükröt,mondanom kellett hosszan"eeeee"ezt
5 mp-ig bírtam és öklendezni kezdtem.Többször is megcsinálta mire bele tudott nézni a gégémbe,nagyon hányingerem volt.Könnyem,nyálam,taknyom folyt közben.Azért jó,hogy elmentem mert nagyon alaposan megvizsgált!Mondtan,hogy szeretném kivetetni a manduláimat,de szerite semmi értelme,nincs begyulladva,nem tüszős és mandulakövek sincsenek.A gégém,hangszálaim rendben vannak és a torkom sem vészesen piros.Érzékeny nagyon a garatom,ezért kerülni kell a hideg,forró,csípős,szénsavas dolgokat és télen párologtatót kell használni,ha száraz a levegő.Gyógyszert nem kell szednem de írt fel toroköblítőt és ha elfogy jó a sós vizzel vagy kamillával gargalizálás is.Végül beecsetelte a torkom valami keserű sárga lőttyel,majdnem elhánytam magam.Ja,és több folyadékot kell innom,elég fehér a nyelvem.Évente egy ilyen vizsgálat ajánlatos!!
Nekem most ilyen a torkom:
És te hogy vagy?Voltál már valami vizsgálaton?Ezt a gégészeti kivizsgálást neked is ajánlom!
Végtelenül örülök,hogy megírtad mit végeztél!!!!!Örülök,hogy nincs semmi komolyabb bajod!!!Én még nem voltam,de elő vagyok jegyezve.Vissza fogok írni mindenképpen!!!Majd fényképet is küldök!!!Szóval nem mondott semmit,hogy miért van begyulladva a torkod? Góckutatást senki nem javasolt? Kullancs csípés is lehet sajnos a háttérben.Itt küldök néhány linket,érdemes megnézni. Szóval köszönöm és én is megírom,mit végeztem.Jó egészséget kívánok!!!!!Kitartás!!!
https://www.youtube.com/watch?v=bfN-7gNv7Zg&feature=share
Kullancs csípésről nekem nem beszéltek,de nem is valószínű,mivel már gyerekkorom óta van az érzékeny torok probléma.Góckutatást sem említett egyik orvos sem,de látod neked sem csináltak teljes gégészeti kivizsgálást.Hogy mitől gyullad be,arra sem mondott semmit,pedig hosszan,és nagyon alaposan megnézte.Nincs begyulladva a torkom,csak olyan erezett,meg kicsit pirosabb és nem is fáj.Én azt sem tudom milyennek kell lenni,lehet mindenkinek ilyen.Nem tudom milyen lebenyekre gondolsz a torkom jobb oldalán.Megnéztem a képeket,meg most reggel a tükörben is átvizsgáltam az egész garatom.Olyan mint szokott lenni.Inkább a hátsó geratívem látszik duzzadtnak,mindkét oldalon,de az is mindig olyan volt.Időnként a hátsó garatfalon szoktak lenni sárgás kis bubok,hólyagok...hát azok miatt aggódtam,de most eltüntek.Lehetett valami fertőzés,mert éléggé csípett mikor a dokinő ecsetelte a torkom.
Én nem igazán akarok már ezzel a dologgal foglalkozni,ha begyullad a torkom elmegyek az SZTK-ba,1 év múlva meg megint egy ilyen gégészeti kivizsgálásra,akkor is ha nincs semmi torkomban.
Te milyen vizsgálatra fogsz menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!