Van itt olyan, akinek idült torok-mandula gyulladása volt, de nem a mandula okozta és megtalálták a gócot? Mi volt az ok? Orvos is írjon, kérem!
30 éves férfi vagyok.Nem fáj a torkom,hanem csak érzékeny,már legalább 2 éve,ezért nem foglalkoztam vele.8.-os korom óta aknés az arcom,hátam.Kis időre letisztul,de aztán újból fellángol,sokkal több az aknés nap,mint a nélküli,tehát ez megy 16 éve.Kb 2 éve elkezdett hullani a hajam,akkor anyám bekente szőlőmag olajjal a fejemet,hogy hátha megállítja a hajhullást.A hajhullással egy időben a nyaki nyirokcsomóim megnagyobbodtak,a hajhullásom rendkívüli módon felgyorsult,s anyám mikor kente a fejemet mondta,hogy csupa sebes a fejbőröm.Ezekkel a tünetekkel egy időben nagy fáradságot éreztem.Mivel a hajhullás és a nyirokcsomó duzzanat eléggé ijesztő volt,orvoshoz mentem,ő meg elküldött endokrinológiára,meg a gyulladt garat-mandula gyulladás miatt fül-orr-gégészhez.A pajzsmirigyemmel semmi gond,a mandulám is rendben a fül-orr-gégészeten tenyésztést csináltak,de negatív lett,tehát nem a mandula csinálja a gyulladást,hanem valami más,csak a garat-mandulánál jött ki. Így aztán elkezdődött a gócvizsgálat a gyulladásra.Voltam nagy belgyógyászati kivizsgáláson,ortopédián,mert van gerincferdülésem,s arra gondoltam,hogy a csigolya is csinálhatja a gyulladást,persze voltam nagyobb vérvételen minden negatív lett,kivéve a vasam ami a béka segge alatt volt,kaptam rá tablettát,rendeződött.Továbbá voltam:nyaki ultrahangon,hasi ultrahangon,reumatológián,bőrgyógyászaton bőrallergia teszten,másik bőrgyógyászaton a sebes fejbőr,ake,-és hajhullás miatt,vettek aknéra baktériumkenetet ami negatív lett,mellkas röntgenen,légzésfunkción a tüdőgondozóban,meg csináltak valami gyomor-bél vizsgálatot,valami folyadékot kellett inni.Saját pénzemen csináltattam még hőtérképes vizsgálatot teljes alakosat 14 000-ért.ez kidobott pénz volt.Eddig mindenem negatív,a gócot nem találják.Interneten olvastam,hogy van olyan foggyökértályog,ami nem okoz panaszt,de gyulladást okozhat,ezért most megyek még a fogászati röntgenre-és orvoshoz,habár még semmilyen beavatkozást nem végeztek,mert épek a fogaim,panaszom nincs,de elmegyek egy panoráma röntgennel oda is.Aztán vissza megyek egy arcüreg röntgennel a fül-orr-gégészetre,mert a neten olvastam,hogy az arcüregben lehet olyan ciszta,ami panaszt nem okoz,de gyulladásos gócot okozhat.Aztán megyek még gasztroenterológushoz,bár ha ezt a hasi-és bél vizsgálatot megcsinálták,lehet,oda nem kéne,de kértem és kaptam beutalót,ha felesleges,úgy is elküld. Vettem Dr Immun 25 gyógynövény sampont,na ez lényegesen lecsökkentette a hajhullásomat,de sajnos a kopaszodás egyértelműen folytatódik,igaz nem tartom be a samponhoz tartozó utasítást,mert lusta vagyok.Van hozzá balzsam is és csepp is,tehát ez 3 komponensből álló termék,-de csak a sampont használom-lehet,ha használnám a balzsamot és a cseppet,megállna a hajhullásom.
Olvastam még a neten,hogy ezeket a gyulladásos tüneteket sokszor kullancs okozza és az orvosok nem ismerik fel,vérvételkor nem egyértelmű a kullancsfertőzés megállapítása mert óriási szakértelmet igényel,meg a vírus és a baktérium állandóan változtatja az alakját a vérben.Azt olvastam,hogy az Istenhegyi klinikán jó eredménnyel ismerik fel.Ha ingyenes,azaz TB-re csináltatjuk a kullancsvérvételt fals eredményeket csinálnak.Nagyon drága,31 ezer egy ilyen vérvizsgálat magán úton,ráadásul ismételni is kell.De ha nem találják a gócot,meg kell csináltatnom ezt is,mert a kullancs fertőzés akár 10 évig is lappanghat,vakságot,bénulást,stb. okozhat egyszer csak egyik napról a másikra!! Félelmetes!!! Itt a link,olvassátok,mazsolázzátok figyelmesen!!Ha van ötletetek,vagy megtudtok valamit,kérlek,írjatok!! Írok én is!! Jó egészséget!
Látom voltál már jó néhány vizsgálaton.Ha jók az eredmények és mégis gond van a torkoddal,a gégészeten kellene folytatni a vizsgálatokat.Gégetükrözést,garattükrözést csináltak már neked?És mit mondtak?Az SZTK-ba voltál vagy magánrendelésen?Nekem egyik orvos azt mondta,egy elhanyagolt,elhúzódó torokgyulladásból maradhatott vissza az idült garatgyulladás.Lehet nálad is az az ok.Én i voltam többféle vizsgálaton,vér,vizelet stb.Jók az eredmények.Vettek garatváladékot,többször is,az is rendben van.Tegnap megnézettem a fogaimat,lesz néhány tömés és a koronák,pótlások alatti fogakat is még meg kell nézni.Ő is mondta,hogy túl piros a torkom és duzzadt a jobb oldali mandulám.Azt ajánlotta,nézessem meg a torkom magánorvosnál és gargalizáljak langyos kamillateával,hát ezt ki fogom próbálni.Kinéztem egy gégész doktornőt,rövidesen kérek időpontot.Ha érdekelne:
Egyébként az én torkom sem fáj,nekem is csak érzékeny és állandóan piros.Nem csak ketten-hárman kinlódunk a torkunkkal,az ismerőseim közül szinte mindenkinél jelen van az idült torokgyulladást.Teszek fel képet,kb. egy hónapja csináltam,de most is olyan a torkom mint a képen.Este alaposan megnézegettem a tükörbe,élőben pirosabb,a hátsó garatfalon sárgás kis hólyagok,dudorok vannak és a jobb mandulám valóban duzzadtabb.
Tudok még feltenni régebbi képeket,ha érdekel és én is megnézném a torkod.
Szia!
SZTK-ban voltam eddig még.Gége,garat tükrözést még nem csináltak,baktérium kenetet vettek tenyésztésre,ami negatív lett.Azt mondták a fül-orr-gégészeten,hogy teendő nincs,nem a mandula okozza a gyulladást.De jó hogy írtál,mert akkor tovább fogom ezt a vonalat forszírozni!!!
Köszönöm a fényképet,majd én is küldök,(kábelemet vidéken hagytam,érte kell még menni).
Köszönöm,hogy küldted a magánorvos címét,kíváncsian várom hogy mit fog neked mondani. Kérlek szépen írd meg a további fejleményeket!! Én is megírom,amikor rám kerül a sor,mert vannak időpontjaim,amiket sajnos ki kell várni!!! Ez a góckutatás nekem már 2014 óta tart.Sajnos nagyon sokára adnak időpontokat,és még az is nehezíti nekem,hogy debreceni vagyok,de B.pesten dolgozom és 9 naponként megyek haza 3 napra.
Köszönök mindent! Írjatok továbbra is!! Én is írok ha voltam megint valahol,vagy ha van újabb fejlemény!!!
Jó egészséget mindenkinek!!! Gyógyuljatok!!!!!
Szia! Csodálkozom,hogy nem csináltak neked teljes gégészeti vizsgálatot.Nekem mindig mindent megnéztek a torkomba,az SZTK-ba is.A garat,gége tükrözés alapvizsgálat.Ha a torokkal van gond,az nem csak a mandula miatt lehet.Nekem sincs baj a manduláimmal,mégis állandó gatatgyulladásom van és volt már a hangszálaimmal is gond.Hurutosak voltak,vitamint kaptam rá,3 hónap mulva mentem kontrollra,megint megtükrözték,de rendbe volt.Én szeretném kivetetni a manduláimat,de azt mondják nem indokolt,hát mit csinálhatok.Bejelentkeztem a doktornőhöz általános vizsgálatra,kedden kell mennem,éhgyomorra,gondolom a garatreflex miatt.Remélem fog mondani végre valami megoldást,nem csak jól megöklendeztet...mert nem nagyon bírom ha a torkomban kotorásznak.Készülj rá,nem lesz kellemes,ha kényes,csikis a torkod.Találtam néhány régebbi képet,tanulmányozd.Gondolom a te torkod is hasonló.
Ha voltam a doktornőnél,megírom mit intéztem.
Gyógyulást kívánok neked!
Amíg meg nem írtad,nem is tudtam,hogy mi tartozik a teljes gégészeti vizsgálathoz,most kérni fogom!!!!Hála Neked!!!Köszönöm!!!!
Írni fogok és várom a fejleményeidet!!!
Jó egészséget!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!