Nagyon fájdalmas afta van a számban, hogy tehetném elviselhetőbbé?
Szia! Nekem is előjön néha az afta. Egy időben annyira fájt egy héten keresztül, hogy se enni, se inni nem tudtam mert csípte minden.
Anya a gyógyszertárban megkérdezte mit javasolnak erre és a Mundisal gélt mondták. Ezt evés után kell alkalmazni ugye hogy ne jöjjön le. Bekened vele a szádban a fájdalmas részt. Először picit ez is csípni fogja természetesen aztán hűsíti. És olyan egy darabig mintha nem is fájna.
Pont múlt héten éreztem én is a számban, 2x bekentem mikor még kezdetleges volt és el is múlt. Éjszákra szoktam használni. Nekem bevált. Próbáld ki esetleg ha gondolod:) Ártani biztos nem árt. Jobbulást!
21L
A visszatérő aftát okozhatja a Candida nevű gomba elszaporodása a szervezetben. Nézd meg, hogy az alábbi oldalon felsorolt tünetekből melyik jellemző még rád:
A Candida elszaporodását a túlzott cukor- és gabonafogyasztás nagyban elősegíti. Érdemes lenne az étrendedet megváltoztatni, és probiotikumot szedni. Van sokféle gyógynövény, ami a szájban található gombaféléket elég jól elpusztítja, pl. a teafaolaj (vízben fel kell oldani pár cseppet és ezzel öblögetni), diólevél, oregánó stb. De rágcsálhatsz nyers fokhagymát, hagymát is.
Viszont ha a bélflórádat nem rakod rendbe, az afta újra meg újra elő fog jönni sajnos.
Kedves utolsó! Nem sok igaz a felsoroltak közül rám, egyedül a puffadás. De az is időszakos. Egyáltalán nem viszketek, nem kívánok édes szénhidrátdús ételeket, túlsúlyos, vagy túl sovány sem vagyok és úgy általában szinte semelyik nem igaz szerencsére. Vashiányos az voltam elég hosszú ideig viszont , és lehet, hogy most is az vagyok, nem tudom, hogy annak lehet -e köze ehhez a problémához.
Különben meg rengeteg zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok.
Hát, azért én a helyedben utánajárnék, hogy mi okozza esetedben a gyerekkorod óta folyton kiújuló aftát. Lehet, hogy más van mögötte, de sok helyen említik a Candidát (vagy más gombatörzseket). És a vashiány is egy a sok tünet közül, ami Candida jelenlétére utal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!