Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ösztrogénhiány okoz hajhullást?

Ösztrogénhiány okoz hajhullást?

Figyelt kérdés

Valakinek van hasonló problémája?

Már mindent kivizsgáltattam, nincs gócom sehol, vitaminokat szedek, rendben vagyok. A hormonvizsgálaton kimutatták hogy, az ösztradiol <73.

Már semmi másra nem tudok gondolni, amitől csomókban hullhat a hajam, csak erre.

2016. máj. 8. 19:40
1 2 3 4 5
 11/46 A kérdező kommentje:
Nőgyógyászaton kiderült hogy mind a két petefészkemben apró ciszták vannak. Viszont a doki nem foglalkozott vele különösebben, mivel van rendszeres menstruáció és előtte mellfeszülés. Az alacsony ösztradiol szintre pedig semmit se mondott. Én még mindig gyanakvó vagyok. Lehet ez miatt a hajhullás? Esetleg ez lehet pco?
2016. máj. 10. 22:05
 12/46 anonim ***** válasza:

Vérszérum nátriumion és káliumion koncentráció mennyi?

A vérvételen az szokott első helyen lenni.

2016. máj. 11. 13:01
 13/46 anonim ***** válasza:

12!

Soha sehol nem olvastam még ilyet, hogy nátrium hiánytól, főleg a jó intervallumban hajhullás következzen be. Orvos vagy netán? Több orvosnál is jártam hajhullás miatt, de ilyet sehol sem mondtak. Az összes többitől amit leírtak itt tényleg hullhat, még gócos fogtól is. Az ösztrogén hiánytól is, de főleg menopauza után.

2016. máj. 11. 15:17
 14/46 A kérdező kommentje:

Nátrium: 141(ekkora már javában tartott a hajhullás), legutobbinal 138.

Kálium:4,3 legfrissebb kálium: 4,5

2016. máj. 11. 16:02
 15/46 anonim ***** válasza:

Na erre azt mondom, hogy a 141 az nagyjából jó.

A 138 az pedig már veszélyesen alacsony.

Mikor nekem 139 volt már hullott a hajam.

Mindig azt szoktam mondani, hogy legalább 142 mmol/l legyen a vér nátriumion koncentrációja, az egészséges embernek.

2016. máj. 11. 19:57
 16/46 A kérdező kommentje:
És miket eszel annak érdekében hogy ne legyen alacsonyabb? Olyan szűk ez a referenciatartomány
2016. máj. 12. 09:12
 17/46 anonim ***** válasza:
Nyugi, nem ettől hullik a hajad, étkezz vegyesen, zöldség , gyümölcs, hús, egyedül a cukros és fehér lisztes ételeket módjával. Én megkérdezném helyedben egy orvos véleményét a Natrium - Kálium hajhullással való összefüggésről.:)
2016. máj. 12. 17:24
 18/46 anonim ***** válasza:
Utolsó, ezeket Te honnan veszed? Orvos vagy talán? A vérben a nátrium/kálium arány folyamatosan változik, attól is függ pl. mennyit iszol, izzadsz stb.
2016. máj. 13. 02:15
 19/46 anonim ***** válasza:
Bocsi, a nátriumos válaszadónak címeztem :)
2016. máj. 13. 02:16
 20/46 anonim ***** válasza:

Viszont a kis ciszták utalhatnak PCO-ra, ezt vizsgáltasd tovább, mert attól hullhat a haj. Elég lökött az a nőgyógyász aki ezzel nem foglalkozik, legalább további vizsgálattal kideríthetné mi okozza a kis cisztáidat....

Bár nem írtad a mértékegységeket, de nekem a prolaktin tűnik soknak amitől hullhat a hajad. Mit mutatott az UH ?

2016. máj. 13. 15:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!