Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon sok ennyi alvás?

Nagyon sok ennyi alvás?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

18 éves lány vagyok és összeszámoltam a minap,hogy átlagosan naponta körülbelül 13-14 órát alszok.Persze nem egyhuzamban,hanem 2-3 szakaszban.Éjszaka többet,napközben pedig szakaszosan kevesebbet.

Iskolába járok,ami nem mondható fárasztónak,nem sportolok,fizikai munkát sem végzek.

3 éve derült ki,hogy vashiányos vérszegénységem van,emiatt mindig van rajtam egy alap fáradtság,amihez az évek alatt már hozzá szoktam.

Normális,hogy ennyit alszom ilyen fiatalon?

2016. máj. 2. 07:23
 1/1 anonim válasza:

Még belefér a normál kategóriába. Kérdés, hogy maga az alvás egészségesen zajlik? Nincs semmi ami alattomosan tördeli a normál szerkezetét és ezért a mennyiség növelése nem eredményez minőségi pihentető éjszakát.

Vashiányhoz pl. gyakran társulhat erőteljes lábmozgatási késztetés (nyugtalan láb szindróma) ami az elalvást nehezíti, illetve alvás közben folyamatosan megfigyelhető ritmusos lábrángás is társulhat (periodusos lábmozgás szindróma) ami a normál alvás szerkezetet teszi töredezetté.

2016. máj. 2. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!