Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hashimoto eseten mit nem...

Hashimoto eseten mit nem lehet enni?

Figyelt kérdés
5.-en megyek orvoshoz, de nagyvaloszinuseggel Hashimotom van. Nektek mit mondott a doki ilyenkor mit nem szabad enni? A jodos dolgokat tudom hogy kerulni kell. :)

2016. máj. 1. 16:47
 1/7 anonim válasza:
Nekem is hashimotom van, ezt nem kezelik. Ha kitartóan szedsz szelént, az elvileg csökkentheti. Mennyi az Anti-TPO-d?
2016. máj. 8. 19:44
 2/7 A kérdező kommentje:
A leleten ha jol emlekszem az volt hogy tobb mint 1021.
2016. máj. 8. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem letroxot kell szedni. Amit nem tud megoldani a pajzsmirigy, azt kívülről kell bevinni, ezért kell a gyógyszer egy életen át. Sajnos, soha nem gyógyul meg, csak szinten tartják. Az egész szervezetre hatással van. Hőháztartásra, pl.nagyon izzadós vagyok, de a testsúlyra, idegrendszerre. Végül, ahány beteg, annyiféleképp reagáljuk le. Tehát, nem törvényszerű, én a magamét írtam le
2016. máj. 16. 16:29
 4/7 A kérdező kommentje:

Az zavar igazabol hogy elmondtam a dokinak a tuneteim es egybol mondta hogy tuti tulzok mert ha igy lenne akkor nem 7.7 lenne a tshm hanem 100... A masik meg hogy csak annyit kellene tennem hogy ne egyek peksutit..oke, de attol mert valaki kover mem el peksutin.

A gyogyszer mennyi ido utan hat a testsulyra? Tudom nem csodaszer!

2016. máj. 16. 17:18
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem számít, hogy mennyire emelkedett a TSH. Egyénenként más-más tünetet produkál. Ha az Anti-TPO magas, az külön tüneteket hoz elő. Nekem csak 3 körüli volt a TSH-m amikor a betegség kiderült, de már attól is híztam, és állandóan fáradt voltam, be voltam lassulva. Mióta szedem a hormont, szerencsére enyhültek a tünetek. Még a hízás is megállt, de sajnos fogyni eddig még nem tudtam.
2016. máj. 19. 15:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Hat gondolom az orvoson is eleg sok mulik. Meg csak egyszer voltam nala de eleg furan all a dolgokhoz. :(
2016. máj. 19. 20:35
 7/7 anonim ***** válasza:

A magas aTPO majdnem teljesen biztosan Hashimoto-t jelez. Minél magasabb, annál erősebb a gyulladás a szervezetben.

Ez egy veszélyes betegség, és sajnos az általános orvosok nem kezelik megfelelően, mert csak hormontablettát írnak fel és kis adag szelént.

A funkcionális orvosok szerint viszont nagy adag organikus szelén (200 mikrogramm/nap) megállíthatja és vissza is fordíthatja a folyamatot; E-vitaminnal együtt tanácsos bevenni a jobb felszívódás érdekében. Plusz D3-vitamin (1500-2000 NE/nap), szintén erős gyulladásgátló, ill. a csontritkulás megelőzése miatt is kell. Ha van depresszió, szorongás (gyakori Hashi-s tünet), akkor Magnézium és B-vitaminok. Gyakran van vashiány is, akkor azt is pótolni kell.

Mindez csak akkor hatásos, ha nincs semmilyen emésztési probléma, fertőzés.

3 havonta célszerű ellenőriztetni a pajzsmirigy működésével kapcsolatos értékeket: TSH, fT3, fT4, rT3, aTPO, aTG. Ha a helyi endokrinológus nem hajlandó megírni a laborbeutalót (mert sokuk szerint "az aTPO-t felesleges, mert az soha nem lesz kevesebb"), akkor marad a magánorvos, vagy legalább a privát laborvizsgálatok (az aTPO pl. 2000 Ft).

Ha 3 hónap után nincs javulás, akkor érdemes ételintolerancia-vizsgálatokat végeztetni, ugyanis a Hashimoto-s betegek kb. egyharmada gluténérzékeny, sokan a tejet és a tojást sem bírják. Tapasztalatok szerint legalább pár hónapos gluténmentes diéta akkor is jót tesz, ha nem gluténérzékeny valaki. Javasolják még a kivizsgálást különböző fertőzések és káros baktériumok miatt is.

A hízás egyébként tipikus Hashi-s tünet, és akkor sem tud fogyni az ember, ha kevesebbet eszik és/vagy sportol.

Ha akarsz tenni a saját egészségedért, tudok adni linkeket, ahol rengeteg infó van.

2018. jan. 26. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!