Szemhéjamon van egy anyajegy, aminek furcsa, nyújtott alakja lett, kinek kell megmutatni?
Háziorvos, aki ad beutalót bőrgyógyászatra, vagy rögtön magándoki.
Ott eldöntik, van-e vele tennivaló.
(Én leszedetném, mert nagyon zavaró lehet. Nekem az orrnyergemen volt egy dudor, betokosodott bőrszövetek voltak benne. Nem volt feltűnő, de engem zavart. 10 perces műtét, 2 varrat, nyoma se maradt.)
Az nem anyajegy hanem szem árpa vagy lógó szemölcs (verruca filiformis). Az orvosi ellátás elkerülhetetlen mivel kényes helyen található és nem ajánlott a szemmel játszadozni.
A külső szem árpát nagyon könnyen el tudja távolítani egy orvos ezután kapsz egy kötést rá amit egy kis ideig kell hordani. Nagyon ajánlott utána járni, hogy mi az okozója mert kiújulhat (főleg cukorbetegség állhat a háttérben de lehet hogy csak egy véletlen).
A szemölcs pedig vírusokat tartalmaz ezért is nem szabad otthon eltávolítani mert más bőrfelületre is átvihetjük tehát nagyon fertőző, ezt is csak egy orvos távolíthatja el.
Nem hiszem, hogy s fent említettek közül bármelyik lenne, de ha tévedek akkor bocs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!