Szerintetek ez az anyajegy már melanoma? (L/25) Képek lent.
Másfél hónap múlva kaptam időpontot a bőrgyógyászatra, sajnos magánrendelést jelenleg az anyagi körülményeim miatt nem engedhetek meg magamnak.
Ősszel vizsgált meg utoljára a bőrgyógyász, akkor ezt az anyajegyet mondta, hogy figyelgessem, de még nem kell levenni. Ezt megelőzően tavaly tavasszal voltam, ahol szintén mondták, hogy ezt az anyajegyet figyeljem, és ha bármi változás lenne menjek vissza, mert nem szabályos a széle. Másikakat írt fel, amiket végül le is szedettem. De mivel ezt a példányt minden nap nézegetem, így nem látok változást rajta, ezért szörnyen félek tőle.
Kérem, hogy aki egy kicsit is jártasabb a témában, az leírná a véleményét, hogy nem lesz-e túl késő másfél hónapot várni ezzel?
Amúgy gyerekkorom óta megvan, és a hónaljam alatt elhelyezkedő törzsi részen van.
www.kepfeltoltes.hu/160418/13036325_10156836583710113_1895751511_o_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg www.kepfeltoltes.hu/160418/13016897_10156836584185113_1049515986_o_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg www.kepfeltoltes.hu/160418/13054867_10156836583865113_181318339_o_www.kepfeltoltes.hu_. Jpg
Nem. Eleve nem is néz ki csúnyának. Majd ha fekete lesz vagy sötétedik és növekszik akkor kell aggódni.
Szerintem túlreagálják sokan ezt a témát is.
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Leírom a végkimenetelt, hogy értelme is legyen ennek az oldalnak: azóta elmentem egy sürgősségi rendelésre, ahol megállapították, hogy ez jelenleg egy 4x6 mm-es, teljesen szépen pigmentált és erezett, jó indulatú naevus, szóval egy sima festékes anyajegy, további teendő pedig nincs vele. (bár amúgy közelről tényleg olyan mint egy 6 szirmú virág, de ez csak azért van, mert szétszóródtak a pigmentek, és ez önmagában még nem jelent semmit.)
Hátha ezzel segítek azoknak akiknek hasonlójuk van, hogy ne aggódjanak. :)
Azóta voltam teljes testes kivizsgáláson is, ahol újra átnézték, és még mindig egy jóindulatú anyajegy. :)
Amúgy minden félévben látja bőrgyógyász, ő már a 4. volt, akinek megmutattam. Nem nő, nem viszket, nincs vele semmi, kicsit túlparáztam, azt mondta :)
Az, hogy nem szabályos egy anyajegy, önmagában még nem jelent semmit, ezért kell a bőrgyógyász, hogy dermatoszkóppal is megvizsgálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!