Női androgén alopecia?
Laborvizsgálatokat végeztek? A leggyakoribb ok a vashiány, azután jön az egyéb nyomelem-, ill. vitaminhiány, pl. A, B, D. Ha hordtad copfban, kontyban, hátul összecsatolva (nyilván igen), akkor a húzóerő, a hajad súlya elsősorban elöl és oldalt terhelte a fejbőrt és a hajhagymákat, természetes, hogy ott ritkul, károsodik, magamról is tudom.:-(
Nézess vérképet, ha nem volt, ha kell, írass fel vaskészítményt, a háziorvos elég hozzá. Az étrendedre figyelj, vannak kifejezetten hajerősítésre jó készítmények, nekem ezen kívül még az Aloe Vera gél (ital) és sampon tett jót (az FLP-től vettem, de van többféle, patikában, natúrboltokban is, érdemes a jó minőségűt vásárolni.)
A pajzsmirigy mióta van kezelve és mennyi az értéked?
Mert nekem is alulműködésem, határértéken belül voltam, így a doki először örült, de mondtam hogy nem múlt el a hajhullás és a zsíros bőr, így még lejjebb vitte, 2alá, azóta jó! Szóval nem csak az érték számít sajnos.
Ugyanez a bajom, pajzsmirigy alulműködésem van nekem is, mandulámat decemberben vették ki. A hajam még mindig hullik. Rendszeres a ciklusom, vékony vagyok, viszont mivel tinikorom óta szőrösebb vagyok az átlagnál, megcsinálták a hormonvizsgálatot. Magasak a férfihormonjaim, 4 különböző doki szerint mellékvese probléma. Kaptam rá gyógyszert (szteroid) de elviselhetetlen tüneteim lettek, ezért egy hete abbahagytam (doki engedélyével). Nem tudom, mit tehetnék még. Rólam sem ordít, hogy hormonális a hajhullás, tehát nincs feltűnő kopaszodás, csak mindenhol kevesebb a hajam. Vannak elvékonyodott hajszálaim, de ezek mindenhol a fejemen, nemcsak a fejtetőn. Sőt, ott normális vastag új hajak is vannak, nem is kevés. Vasat, D-vitamint szedek, mert ezekből hiányom szokott lenni.
Azt tanácsolom Neked, legyen azért egy hormonvizsgálat, hogy megnyugodj (vagy hogy kiderüljön az ok).
Köszönöm a választ! Az orvosok mi alapján mondják azt, hogy veseproblémád van, vérkép kimutatott valamit?
A mandulád mennyire volt rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!