Pajzsmirigy alulműködés előfordulhat jellegzetes, kifejezett tünetek nélkül? (mennyien lehetnek diagnosztizálatlanul? )
A rutinszerű orvosi szűréseknek nem része ez a vizsgálat. Felmerült bennem, hogy akár ez is lehet pár tünetem mögött. Ugyanakkor nem tudom egyértelműen mondani, hogy ez lehet a problémám, mert a tünetek mástól is lehetnek, Ugyanakkor sok tünet meg nincs meg.
Amik nálam fennállnak és pajzsmirigy alulműködésre utaló tünetek:
- fáradtság (bár relatív megítélni)
- hajhullás, köröm töredezés (ez meg valamilyen szinten mindig meg volt)
- hámló arcbőr (ez nem rég óta van. érdekes, hogy ugyanakkor zsírosodik is)
- feledékenység, nehéz koncentráció (megint csak lehet pl. pszichés alapon, mert pl. sokat szorongok is)
- száraz köhögés inger (ez 1-2 éve van)
- fázékonyság, hideg kéz
Amik meg nincsenek és nagyon jellegzetesen kéne, hogy legyen:
- menstruációs ciklus zavar
- elhízás (ugyanakkor normál testalkat mellet ami zsír mégis van rajtam az úszógumisan hason helyezkedik el. Pedig már-már a sovány kategóriába csúszom magasság/súly arány alapján)
Nem tudom, hogy ezek alapján kéne-e kezdeményeznem háziorvosnál a kivizsgáltatást. Mi a véleményetek?
Azt kihagytam, hogy ismerten vashiányom van (ami a fenti tünetek egy részével magyarázható). Emellett a legutóbbi laboron a koleszterinszintem emelkedett volt, amit meg neten olvastam, hogy "pajzsmirigyes" tünet.
Így összességében én gyanakszom, de jó lenne külső vélemény, hogy jogos-e, vagy csak indokolatlan ráparázás.
ha úszógumival is könnyű vagy akkor vészesen le vagy gyengülve, a belső szervek, az izmok gyengék
Edzél, ne orvoshoz járj
Tele van a net, akik betegségekre akarják kenni, hogy rosszul néznek ki, ne tedd
Igazából arra lennék kíváncsi, (mert persze a tutit nem lehet megmondani ennyi alapján), hogy van-e itt pajzsmirigy beteg normál testsúllyal és normál ciklussal és hogy terült ki neki, hogy fogott gyanút?
(Bár lehet, hogy ehhez nem a legjobban tettem föl a kérdést)
kezdő hipoander vagy, ha olyan betegséget akarsz beképzelni, aminek a tüneteit nem érzed
Messziről látszik, hogy edzeni kéne, de utolsó körömmel ragaszkodni fogsz egy nem létező gyógyszerben ami segít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!