Szívroham? Pánikroham? Vagy mi lehet ez?
Figyelt kérdés
Sosem volt problémám a szivemmel, viszont mindig nagyon szorongós stresszes, idegeskedős úgymond "gyenge idegzetű" voltam. (értsd : nagyon könnyen megijedek bármitől,sírógörcs jön rám ha valami rossz történik, remegés, mindent képes vagyok túlidegeskedni stb. Az utóbbi időben (2-3 hét) ez mégjobban előjött mert egy általános laborvizsgálat alkalmával magas vérsüllyedést mutattak ki. Kiderült, hogy semmi komoly, de én nagyon megijedtem, ugyanis, hipochonder vagyok, nem voltam mindig az, csak történt valami régebben ami "kiváltotta". Szóval a problémám az lenne hogy tegnap és tegnap előtt este hirtelen ilyen félelem/szorongás jött rám, és kicsit szúrt a szivem és ez mintha lesugárzott volna a bal karomba. Szüleimnek nem mertem/merek szólni, ezért bevettem egy magnézium pezsgőtablettát és utána egy 20-30 perccel jobb lett. Elaludtam és reggel nem éreztem semmit, viszont napközben megint éreztem néha hogy szúr a szivem, de érdekes hogy csak akkor szúr ha elkezdek ilyesmikre gondolni, hogy "mi lesz, meg mi van ha szívroham volt, meghalok stb". Ha elterelődik a figyelmem róla akkor semmi baj. Ez mi lehet? SOS. nagyon félek.:( 17/L2016. ápr. 10. 13:22
1/9 anonim válasza:
Szúr a szived, ugyan már, az idegek okozzák ezt. Például a bordaközi idegek zsábája. Ugyanúgy szorít, mint egy komoly betegség, pl. infarktus.
2/9 anonim válasza:
Nyugi, 17 évesen nem fogsz infarktust kapni. A szív tájéki szúrás egyébként is banális tünet, a komoly veszély jelét nem mondom meg, mi, mert beképzeled magadnak. :)
3/9 anonim válasza:
Amit leírsz egyik sem. Viszont akkora front vonul el jelenleg is, hogy gyengébb idegzetűeknek még a szőr is feláll a hátán. Úgyhogy ez van most, és várható a hét közepéig is. Valami nyugtató teát igyál, az segít... Viszont ez az állandó félelem nem jó. Ebből szokott kialakulni súlyosabb betegség. Jó lenne ezt egy orvossal megbeszélned. Gyógyulj meg..
4/9 anonim válasza:
Te magad is tudod, hogy hajlamos vagy a szorongásra, pánikra, így egyértelmű, hogy most is ez történt. Mellesleg ha szívrohamod előtt volna tegnap, akkor most nem írogatnál itt a gyk-ra és nem is múlt volna el a pezsgőtablettától. Szóval ez pánikbetegség, pszichiáter foglalkozik vele, vannak rá gyógyszerek, de neked nem ajánlanám, mert ezek egyenlőre enyhe pániknak a tünetei. Igyekezz sokat sportolni és nem stresszelni, ettől javulni szokott.
5/9 A kérdező kommentje:
Hű, köszönöm hogy ennyien ilyen sokan válaszoltatok és ráadásul hasznosat is. Kicsit megnyugodtam, de azért ha valaki tud még valami nyugtató dolgot írni az írjon :D Nagyon fogok neki örülni. :D :)
2016. ápr. 10. 13:40
6/9 anonim válasza:
Nyugodj meg. Semmi másra nincs szükséged...itt a tavasz.
7/9 anonim válasza:
Megválaszoltad a leírásban a kérdésed. Hipochonder vagy. Ne izgulj, nincsen semmi baj. Amúgy ha szívroham lenne, azt észrevennéd :D
8/9 anonim válasza:
Kardiális típusú pánikrohamnak hívják: A szorongás tüneteinek súlyos betegség, katasztrófa előjeleként való megélése (fokozott szívverés- szívinfarktus)- a szorongás tovább fokozódik. (szívtáji szorítás, heves szívverés, mellkasi fájdalom, fulladás)
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen tényleg mindenkinek. :) megnyugtattatok mert a zöld kéz mindenkinek :)
2016. ápr. 10. 16:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!