Mitől lehet ez? Pár napja elkezdtem izzadni, viszket az egész testem de nincs bőrkiütésem. Ma párszor a jobb vesém is fájt. Valakinek volt már ilyen?
előrebocsátom, hogy csak tipp, de lehet, hogy valamilyen allergia vagy mérgezés:
a vese és a máj a méreganyagok kiválasztásáért felel, ha fáj, az oka vagy okozata lehet annak, hogy méreganyag halmozódott fel benned.
a viszketés allergiás reakció erre, és az izzadás kísérő tünet, illetve így próbálja meg a szervezeted kiüríteni a mérget, allergén anyagot.
A B verzió, hogy valami vírusfertőzésed, gyulladásod van, ettől fájhat a veséd is, és verhet a víz is. A viszketés itt viszont az izzadás következménye, mivel eltömődnek a pórusaid tőle.
De ezek csak ötletek. Szerintem ne itt kérj tanácsot, hanem inkább nézz utána a tünetegyüttesnek szakavatott veboldalakon, vagy menj el orvoshoz velük
Viszketés társulhat sárgasághoz is ami máj vagy epeúti betegségben jelentkezhet. Persze ilyenkor sárgás bőrszín is látható, de enyhe sárgaságot a szem fehér részén lehet csak észrevenni.
Állítólag cukorbetegség is okozhat viszketést, bár ezt olyan gyakran azért nem hallani.
Meg persze az első válaszoló által említett allergia :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!